Στις 2 Απριλίου, ο Παναγιώτης Ρέτσος έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού για την περσινή σεζόν. Στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική των play off, με αντίπαλο τον Άρη, ο Έλληνας στόπερ πέρασε ως αλλαγή στο γήπεδο και ήταν ο μοιραίος των Πειραιωτών για το «χαρακίρι» της ισοφάρισης του 2-0 από τους «κίτρινους», που «έκοψε» κάθε ελπίδα των «ερυθρόλευκων» για επιστροφή στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ ακολούθησε και το «τέλος» του Μίτσελ από τον πάγκο.

Για τον Ρέτσο αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του και μόνο τυχαίο δεν ήταν πως κατευθυνόμενος προς τη φυσούνα ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για τα λάθη που έφεραν το 2-2 του Άρη. Πολλοί πίστευαν πως αυτό θα ήταν το «φινάλε» του νεαρού κεντρικού αμυντικού στον Πειραιά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο όχι μόνο δε συνέβη, αλλά ο Ρέτσος έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε σκληρά και από την προετοιμασία στην Αυστρία, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε πως εμπιστεύεται απόλυτα τον 25χρονο σέντερ μπακ. Αν και στην αρχή ο Ουσεινού Μπα έμοιαζε η «κολώνα» της αμυντικής γραμμής, ο Ρέτσος έκανε… προσπέραση στον Σενεγαλέζο και καθιερώθηκε στην ενδεκάδα, έστω και μέσω των φιλικών αγώνων.

Στον αγώνα με την Γκενκ, ο Ρέτσος ήταν κυριολεκτικά… παντού. Ήταν πάντα πρώτος στις φάσεις και με πολλές καθοριστικές επεμβάσεις. Eιδικότερα το «κόψιμο» που κάνει με εξουδετερωμένο τον Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις του αγώνα ήταν… όλα τα λεφτά, ενώ και νωρίτερα είχε και πάλι σώσει τον Ολυμπιακό με τα κοψίματα του, όπως στη φάση του 70΄,

όπου… συμπλήρωσε την απόκρουση του Πασχαλάκη. Ο ανταγωνισμός στο κέντρο της άμυνας μόνο μικρός δεν είναι αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ο Έλληνας αμυντικός έχει βγει νικητής ως τώρα και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, όταν έχεις να συναγωνιστείς παίκτες όπως ο Φρέιρε, ο Πορόσο, αλλά ακόμα και τον Μπα, τον Ντόη και άλλα παιδιά. Το γεγονός πως είναι αθλητικός και γρήγορος, τον κάνει έναν ιδανικό «παρτενέρ» του Φρέιρε, ο οποίος με την εμπειρία και τη σωματοδομή του, «συμπληρώνει» ιδανικά τον Ρέτσο. Ο Ρέτσος από την αρχή του αγώνα με την Γκενκ, «κέρδισε» το χειροκρότημα από την εξέδρα μετά από κάποια καλά κοψίματα που έκανε και αυτό του έδωσε ψυχολογία, κάνοντας ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι ως το φινάλε και βοηθώντας να διατηρηθεί το «μηδέν» πίσω.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροTo… διαμάντι Χουάνγκ!