Μπορεί να μην παίρνει συχνά φανέλα βασικού ο Παϊτίμ Κασάμι – έχοντας… μπροστά του και παίκτες όπως ο Εμβιλά και ο Χουάνγκ για να ανταγωνιστεί στη μεσαία γραμμή- αλλά κάθε φορά που αγωνίζεται έχει… κάτι να δώσει. Και ειδικότερα στο επιθετικό σκέλος, ο Ζοζέ Ανιγκό έχει στη φαρέτρα του έναν «κρυφό» σέντερ φορ.

Αυτό φάνηκε και στον αγώνα με τον Βόλο, όπου ο Ελβετός χαφ, όχι απλά σκόραρε το δεύτερο τέρμα των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά ήταν και πολύ επικίνδυνος γενικότερα, κάνοντας πολλές «επισκέψεις» στο πρώτο ημίχρονο, στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Mάλιστα, ο 30χρονος μέσος ολοκλήρωσε τον αγώνα με επτά «τελικές», τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη του Ολυμπιακού, αφού ακολούθησε με τέσσερις ο Φορτούνης.

Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως έχοντας παίξει τέσσερις φορές βασικός στα play off (δύο με Βόλο, δύο με Άρη) και μια φορά για λίγα λεπτά ως αλλαγή με την ΑΕΚ, ο Κασάμι έχει… προλάβει να είναι ο τρίτος πιο επιθετικός ποδοσφαιριστής στο «μίνι» πρωτάθλημα, πίσω από τους Κώστα Φορτούνη και Στίβεν Τσούμπερ με 20 προσπάθειες και έχοντας τα ίδια… τελειώματα με τον «πράσινο» Σπόραρ.

Και  αν το πάμε και ένα βήμα… παραπέρα και δούμε όλα τα νούμερα του Κασάμι, σε μόλις 445 λεπτά στη Stoiximan Super League ως τώρα ο έμπειρος χαφ έχει 22 τελικές, που σημαίνει ότι κάνει μία τελική ανά 20 λεπτά! Είναι πραγματικά μια σπουδαία επίδοση από τον Κασάμι, ο οποίος πέρα από το γεγονός πως αποτέλεσε μια «λύση» που άργησε να μπει στην εξίσωση και έπαιξε ελάχιστα στο πρωτάθλημα, έχει υψηλότερες επιθετικές επιδόσεις από σέντερ φορ και ακραίους επιθετικούς! Aκόμα και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Σεντρίκ Μπακαμπού, προσπερνάει, μιας και ο Κονγκολέζος φορ κάνει μια τελική προσπάθεια, ανά 35 λεπτά, ενώ ο Κώστας Φορτούνης μια ανά 31 λεπτά και ο Πεπ Μπιέλ, μια ανά 36 λεπτά συμμετοχής!

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι «εκτελεστικές» ικανότητες που κάνουν τον Κασάμι να ξεχωρίζει. Ζητάει μπάλα, τη μεταφέρει με ασφάλεια, κρατάει μπάλα, δίνει αμυντικές βοήθειες και αποφεύγει τις… υπερβολές στο γήπεδο.