Ο καλύτερος «προθάλαμος» για την πρώτη ομάδα, είναι ο Ολυμπιακός Β΄. Οι Πειραιώτες, «φτιάχνουν» τους πρωταθλητές του «αύριο», μέσα από τη σκληρή δουλειά του Αριέλ Ιμπαγάσα και τα απαιτητικά παιχνίδια που δίνουν στην Σούπερ Λιγκ 2.

Μάλιστα, μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν μια σπουδαία τετράδα Ελλήνων παικτών με πολύ παρόν και μέλλον στο κέντρο της άμυνας τους. Αναφερόμαστε στον Πέτρο Μπαγκαλιάνη, τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο, τον Κωνσταντίνο Χρυσόπουλο και τον Ισίδωρο Κουτσίδη! Ένα αμυντικό «καρέ» με διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία, αλλά πολλές προοπτικές για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, ανεξαρτήτως ηλικιακού τμήματος.

Πρώτος και πιο έμπειρος από όλους, ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» στο πρόσφατο 2-1 επί του ΠΑΟ Ρουφ, είναι και ο πιο «ψημένος» από όλους. Με διαδοχικές συμμετοχές τόσο επί Οκκά, όσο και επί Ιμπαγάσα πλέον, ο Μπαγκαλιάνης έχει ήδη πάρει με τον Μαρτίνς τρεις ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, ενώ στο πρώτο «μισό» της φετινής σεζόν, αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία, ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον νεαρό αμυντικό να μην είναι… διακοσμητικός στους «Ζωσιμάδες», αλλά να καταγράφει εννέα συμμετοχές, αρκετές εξ αυτών και 90λεπτες και άλλες με λιγότερα αγωνιστικά λεπτά. Εφέτος στον Ολυμπιακό U23, έχει «μετρήσει» 720 αγωνιστικά λεπτά, ενώ στη δεύτερη ομάδα ο Αριέλ Ιμπαγάσα τον είχε βασικό και πέρυσι, όταν και «συστάθηκε» η δεύτερη ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο ποδοσφαιριστή που έχει πάρει… γεύση από την πρώτη ομάδα και προετοιμασία, αυτός είναι ο Αλέξης Καλογερόπουλος. Στα μόλις 18 του έτη, ο 1,87 σέντερ μπακ, έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και είχε πάρει και χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με την Ναντ, στο φινάλε των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε ο Μίτσελ, του έδωσε φανέλα βασικού και πάνω από μια ώρα παιχνιδιού! Επί Μαρτίνς, ο Καλογερόπουλος είχε παίξει και στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και είχε «γεμάτο» 90λεπτο, στο 1-4 της Λεωφόρου, στα play off του 2021! Εδώ και αρκετά παιχνίδια πάντως, στηρίζει σε μεγάλο βαθμό και την u19 του θρύλου, η οποία απέχει μόλις έναν βαθμό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Σε ό,τι αφορά τη χρηματιστηριακή τους αξία και οι δύο προαναφερθέντες κεντρικοί αμυντικοί, μετά από την τελευταία κοστολόγηση που τους έγινε, έχουν… ταμπελάκι στις 300 χιλιάδες ευρώ. Μια τιμή φυσική που αναμένεται να αυξηθεί αρκετά στη συνέχεια.

 

Ένα από τα παιδιά που πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό για την επόμενη μέρα είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος. Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός που ήρθε από τον Άρη, όπως και ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης, είναι ένα παιδί στο οποίο «ποντάρουν» πολλά στο μεγάλο λιμάνι και αυτή τη στιγμή έχει κοντά στα 1400 αγωνιστικά λεπτά με τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, της οποίας και αποτελεί «κολώνα». Σε αυτές τις 15 συμμετοχές, ο 19χρονος στόπερ έχει θετικό πρόσημο και έχει πάρει… σπάνια ρεπό, έχοντας σκοράρει και ένα πολύ καθοριστικό γκολ, αυτό στην επικράτηση με 1-0 επί της Προοδευτικής. Με ύψος 1,93 ο Χρυσόπουλος «κυριαρχεί» στο ψηλό παιχνίδι και αυτή τη στιγμή κοστολογείται στα 125 χιλιάρικα στο transfermarkt.

Aναφορικά με τον «Βενιαμίν» των Πειραιωτών, Ισίδωρο Κουτσίδη, που έχει ως «παρθενική» του τιμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο τα 75 χιλιάρικα, κάνει… διπλό μεροκάματο στο Ρέντη, παίζοντας στην U23 και την u19 και περιμένει την πρώτη του ευκαιρία από τον Αριέλ Ιμπαγάσα, έχοντας 204΄ με τον Γιάννη Οκκά στον πάγκο. Εδώ και αρκετό διάστημα ενισχύει την ομάδα Νέων και πάει περίφημα.