Η πρώτη φάση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού περιλαμβάνει συγκεκριμένες στοχευμένες κινήσεις. Οι βασικές προτεραιότητες αυτή τη στιγμή εντοπίζονται στο δεξί άκρο της άμυνας και στην κορυφή της επίθεσης. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα προσθέσουν στο δυναμικό τους μία βασική λύση δεξιού μπακ, ενώ έχουν καταθέσει την πρότασή τους στον Ελ Αραμπί, για νέο διετές συμβόλαιο. 

Ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Μαροκινό επιθετικό, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι άμεσα θα γίνουν τελικές κινήσεις για την αντικατάστασή του.

Τα παραπάνω δύο μέτωπα είναι που αυτή τη στιγμή… καίνε. Το καλοκαίρι όμως είναι μακρύ, η μεταγραφική περίοδος επισήμως δεν έχει ανοίξει ακόμα και καταλαβαίνει κανείς ότι ένα Κλαμπ με το μέγεθος και τις ανάγκες του Ολυμπιακού (θα) έχει ενεργό ρόλο στην αγορά μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν κλείσει το σχετικό παράθυρο η ΕΠΟ. 

Μετά, λοιπόν, από την πρώτη…  παρτίδα μεταγραφών που ήδη παίζεται, θα ακολουθήσει και η δεύτερη. Με τη διαφορά ότι σε εκείνο το πακέτο οι όποιες προσθήκες είναι άμεσα συνδεδεμένες με αποχωρήσεις.

Και δεν είναι υπερβολή να σημειώσει κάνεις ότι στη δεύτερη φάση ρόλο ρυθμιστή θα έχουν κατά κάποιο τρόπο οι Σισέ, Μαντί Καμαρά και Τικίνιο.

Γιατί αυτοί οι τρεις; Μα, διότι αφενός οι δύο Αφρικανοί είναι ίσως οι πλέον δημοφιλείς παίκτες του Ολυμπιακού στη διεθνή αγορά και εδώ και χρόνια εμφανίζονται στο στόχαστρο σημαντικών ομάδων, αφετέρου και για τον Βραζιλιάνο δεν υπάρχει μόνο… καπνός στην Τουρκία, αλλά και… φωτιά.

Ας δούμε τι σημαίνει πρακτικά για την ομάδα του Πειραιά το μέλλον της συγκεκριμένης τριάδας.

Τη δεδομένη στιγμή οι θέσεις στο κέντρο της άμυνας είναι κλεισμένες, από τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σισε, Μπαγκαλιάνη, ενώ δεν μπορεί κανείς να διαγράψει και τον Μπα. Παρόλα αυτά εάν εμφανιστεί δελεαστική πρόταση για τον Παπέ, τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα αντικατασταθεί από στόπερ πρώτης γραμμής, μιας και ο Μαρτίνς δείχνει εδώ και ένα χρόνο ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς τον Μπα.

Πιο περίπλοκη είναι η ιστορία του Μαντί. Και αυτό διότι από πέρυσι έχει αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του, δηλαδή ο Κούντε. Σε περίπτωση αποχώρησης, λοιπόν, του Καμαρά, δεν αποκλείεται ο Κούντε να έχει αυτή τη φορά την ευκαιρία να εδραιωθεί στο πλάνο του Πορτογάλου προπονητή και μαζί με τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Αγκιμπού και Φαντιγκά να αποτελέσουν το πακέτο του άξονα. 

Όσο και τον Τικίνιο; Είναι δεδομένο ότι το όνομά του κυκλοφορεί πολύ έντονα στην Τουρκία, αλλά ειδικά στην περίπτωση που δεν παραμείνει ο Ελ Αραμπί, τότε είναι προφανές ότι δεν θα θέλουν στον Ολυμπιακό να χάσουν και δεύτερο σέντερ φορ σχεδόν ταυτόχρονα. 

Οι εως τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει να πορευτεί με τριάδα επιθετικών στο ρόστερ και κάπου εκεί δένει και το ενδιαφέρον για τον από Καμαρά του Άρη