Μόλις οριστικοποιηθούν οι σημαντικότατες αποφάσεις σε επίπεδο οργάνωσης και στελέχωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και αρχίσει να υλοποιείται ο σχεδιασμός σε όλους τους τομείς, θα τρέξουν εξελίξεις και σε επίπεδο Ακαδημίας.

Η αλήθεια είναι ότι στα μέσα της σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε ληφθεί απόφαση για στροφή στο γαλλικό μοντέλο λειτουργίας. Από τον Γενάρη κι έπειτα, άλλωστε,  ήταν πολύ συχνές οι επισκέψεις στο Ρέντη, των Ανιγκό και Μοντέστο, οι οποίοι μάλιστα τις περισσότερες φορές συνοδεύονταν και από πρόσωπα άγνωστα, στα οποία παρουσίαζαν τις εγκαταστάσεις και το πρότζεκτ της Ακαδημίας.

Ο Μοντέστο πλέον είναι στέλεχος της ιταλικής Μόντσα, αλλά ούτως ή άλλως εδώ και σχεδόν τρεις μήνες φέρεται να έχει παγώσει το γαλλικό πλάνο στο Ρέντη. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα… εξαφανιστεί και ο Ανιγκό, ούτε ότι δεν θα έχει ρόλο ο Ντε Μπαρτόλο.

Προς το παρόν ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι στα τμήματα υποδομής. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι από την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά που πέρασε υπήρξαν πρόσωπα που κέρδισαν πόντους. Και ο προπονητής του Ολυμπιακού Β’, Αριέλ Ιμπαγάσα, είναι αναμφίβολα ένα από αυτά.

Όπως, επίσης, είναι βέβαιο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποφασίσει να πάρει δραστικές αποφάσεις και στο Ρέντη με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της, Θεόδωρος Ελευθεριάδης, έχει παραιτηθεί και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείσει κάνεις και εκπλήξεις στη στελέχωση. 

Οι εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο αναμένεται να δρομολογηθούν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, καθώς πρόσωπα που είχαν το γενικό πρόσταγμα περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του προέδρου.