Θα ξαναδούμε τον ηγέτη με το «7» στην πλάτη ή θα…. συνεχιστεί το σκηνικό του «53»;

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι ουσιαστικά ως μη γενόμενη για τον Κώστα Φορτούνη. Μπορεί σε προσωπικό επίπεδο οι προηγούμενοι μήνες να συνοδεύτηκαν από τη γέννηση του παιδιού του και από μοναδικές στιγμές μακριά από τα γήπεδα, αλλά στον αγωνιστικό τομέα η καριέρα του 29χρονου άσου έκανε βήματα πίσω.

Και αυτό, βέβαια, οφείλεται ως επί το πλείστον στον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο, στο πρώτο φιλικό της περσινής προετοιμασίας στην Αυστρία με αντίπαλο την Βολφσμπέργκερ. 

Δεύτερος χιαστός, αυτή τη φορά στο άλλο πόδι, μέσα σε 2 χρόνια, ήταν λογικό να αφήσει πίσω τον Φόρτου, ο οποίος τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον Μαρτίνς μόλις γιατί 89 λεπτά.

Στην παρούσα φάση, το καίριο ερώτημα που αφορά τον Κώστα είναι το εξής: Θα ξαναγίνει ο μαέστρος, που με το 7 στην πλάτη αποτελούσε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ή θα υπάρξει συνέχεια στο σκηνικό της τελευταίας σεζόν;

Η αλήθεια είναι ότι ο τύπος που φορούσε τη φανέλα με το 53 και εμφανίστηκε για λίγα λεπτά σε δύο αγώνες με την ΑΕΚ και σε έναν με τον Παναθηναϊκό, σε ελάχιστα θύμιζε τον Φορτούνη που όλοι θαυμάσαμε. 

Δικαιολογίες, βέβαια, υπάρχουν, με βασικότερη τον πολύ σοβαρό τραυματισμό. Από την άλλη, όμως, όταν το καλοκαίρι του 2019 ο Κώστας έπαθε την πρώτη ρήξη χιαστού, μέσα σε έξι μήνες ήταν πανέτοιμος και στη διάθεση του Μαρτίνς.

Τον Γενάρη του 2020 επέστρεψε στη δράση. Εφέτος, όμως, επανήλθε στις 16 Φεβρουαρίου με τη φανέλα του Ολυμπιακού Β’ στο ματς με τα Τρίκαλα στο Ρέντη, αλλά το εφετινό ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα έγινε στις 3 Απριλίου, κόντρα στην ΑΕΚ.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε πολλούς τομείς. Αφ’ ενός στο γεγονός ότι η αποκατάσταση πήγε πιο πίσω σε σύγκριση με το 2019, αφ’ ετέρου στην εκτίμηση του Μαρτίνης ότι ο παίκτης δεν ήταν έτοιμος. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ο Φόρτου ήταν στο πλάνο του Πορτογάλου προπονητή, αλλά έμεινε εκτός αγώνων, λόγω ενοχλήσεων που εμφάνισε .

Τι θα γίνει από δω και στο εξής; Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος τη δεδομένη στιγμή, αν και υπάρχουν πολλές ενδείξεις από την τελευταία τετραετία, που προϊδεάζουν.

Στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς ο Φόρτου αποτέλεσε τον ηγέτη και το βαρόμετρο της ομάδας, αλλά στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε. Είναι προφανές ότι η σχέση των δύο πέρασε από διάφορες φάσεις. Και μένει να φανεί τι θα συμβεί στην πορεία του καλοκαιριού.

Ο Φορτούνης κλείνει τα 30 χρόνια του τον προσεχή Οκτώβριο, έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και μάλιστα με το top 5 των απολαβών και καταλαβαίνει κανείς ότι εφόσον προκύψει η επέκτασή του, κάτι τέτοιο θα γίνει ασφαλώς με αναπροσαρμογή προς τα κάτω.

Εκτός, βέβαια, και αν βρεθεί φόρμουλα μεταγραφής στο εξωτερικό, κάτι που πραγματικά όλα έδειχναν ότι θα συνέβαινε πέρυσι αλλά τα ανέτρεψε όλα ο τραυματισμός.