Τις «υποχρεώσεις» του με το Πράσινο Ακρωτήρι, ξεκίνησε ο Γκάρι Ροντρίγκες, έστω και με το… αριστερό, αφού η ομάδα του, ηττήθηκε με 2-0 από την Μπουρκίνα Φάσο. Στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε ο 31χρονος ακραίος, δεν μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του, αλλά σε γενικές γραμμές, είναι σε καλό φεγγάρι.

Άλλωστε, μίλησε στα μέσα της πατρίδας του για την ετοιμότητα του και υπογράμμισε: «Είμαι πάντα προετοιμασμένος κι όπως είναι φυσικό, τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, διαφέρουν από αυτά των συλλόγων. Πέραν τούτου όμως, αυτό είναι φυσιολογικό για εμένα. Πάντα είμαι το ίδιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να νικήσω είτε πρόκειται για την ομάδα μου είτε για την Εθνική μου. Αυτή η μετάβαση είναι κάτι σύνηθες για εμένα».

Σε ερώτηση για το αν τα καλά στατιστικά που είχε με τον Ολυμπιακό και τα όσα περιμένει από αυτόν ο κόσμος, του δημιουργούν έξτρα πίεση, ο Γκάρι απάντησε πως: «Όχι, δεν υπάρχει καμία πίεση. Αντιθέτως, μου δίνει κίνητρο και διάθεση για να σκοράρω περισσότερα γκολ και εξίσου να μοιράσω ασίστ. Όλο αυτό μου δίνει ενέργεια και καλή διάθεση για να δουλέψω και να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Ο κόσμος δεν με πιέζει καθόλου, αλλά με βελτιώνει».