Το λέει και το όνομα. Nottingham Forest. Το δάσος του Νότιγχαμ. Ας δούμε λοιπόν το δάσος και όχι τα δέντρο…

Η τεράστια επιτυχία της Φόρεστ, που βρήκε ξανά το δρόμο της και επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες, είναι έργο Μαρινάκη. Δικές του επιλογές τον δικαίωσαν.

Εκείνος επέλεξε να αφήσει στον γιο του, Μιλτιάδη, ένα πολύ μεγάλο μέρος των ευθυνών στο management του Club. Εκείνος επέλεξε τον Αμερικανό, Ντέιν Μέρφι, ο  οποίος από το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε καθήκοντα CEO και αναδείχθηκε κορυφαίος της  Championship.

Εκείνος αναβάθμισε το ρόλο που είχε στη Φόρεστ ο επί 25 παράγοντας του Ολυμπιακού, Κούλης Δουρέκας.  Η συγκεκριμένη τριάδα έτρεξε το project Και βέβαια δικαιώθηκε πανηγυρικά με την επιλογή του Στιβ Κούπερ για την τεχνική ηγεσία.

Κινήσεις Μαρινάκη είναι όλες αυτές. Το ίδιο κι εκείνες που προηγήθηκαν, όπως η απομάκρυνση της γαλλικής… σχολής, που επί τουλάχιστον δύο χρόνια έλυνε κι έδενε στο Νότιγχαμ, αλλά απέτυχε.

Όποιος βλέπει, λοιπόν, το δέντρο, δηλαδή στενόμυαλα την επιτυχία της Forest και τη θεωρεί ξένη ή ακόμη και κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι βαθιά νυχτωμένος. Και πάνω από όλα δεν ξέρει καθόλου τι εστί Βαγγέλης Μαρινάκης.

Διότι το δάσος είναι αλλού. Και προϊδεάζει για πολλαπλά οφέλη και της ομάδας του Πειραιά.