Μπορεί ο Αχμέντ Χασάν, να κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Αιγύπτου, για τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με αντιπάλους την Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά και την Αιθιοπία, αλλά τελικά το όνομα του δεν είναι στην τελική λίστα για τις δύο αυτές αναμετρήσεις.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τον Τύπο της Αιγύπτου, ο λόγος της μη παρουσίας του επιθετικού του Ολυμπιακού στην αποστολή, δεν είναι τυχαίος. Ο Χασάν αντιμετωπίζει έναν μυικό τραυματισμό και μετά από απόφαση των γιατρών της ομάδας και του τεχνικού επιτελείου, θεωρήθηκε σωστή επιλογή για τον Αχμέντ, να πάρει κάποιες «ανάσες». Υπενθυμίζεται πως ο Χασάν βρέθηκε στις επιλογές του Ομοσπονδιακού του τεχνικού μετά από μεγάλο διάστημα και οι εμφανίσεις του με την Κόνιασπορ, σίγουρα έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση. Σημειώνεται πως ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει τον Αχμέντ Χασάν, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, στις 14 Ιουνίου, αφού ο δανεισμός του στην τουρκική ομάδα, έχει ολοκληρωθεί.

Οριστικά στις 26 επιλογές της Εθνικής Σενεγάλης, είναι από τη μεριά του, ο Παπέ Σισέ, για τα ματς με Μπενίν και Ρουάντα.