Την ώρα που ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά μπορεί να νιώθει περήφανος έχοντας προπονηθεί κάτω από τις οδηγίες προπονητών όπως ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και ο Τόμας Τούχελ, ο έτερος πιτσιρικάς που ήρθε για να ενισχύσει τον θρύλο, ο Ντίμπι Κεϊτά, έχει επίσης δουλέψει κάτω από τις οδηγίες ενός σπουδαίου τεχνικού. Τον Φεβρουάριο του 2021, πριν από περίπου ένα χρόνο δηλαδή, ο πιτσιρικάς από το Τολέδο, ήταν «παρών» στην προπόνηση της πρώτης ομάδας των Μαδριλένων και δούλεψε μαζί με τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ήταν φυσικά μια μοναδική εμπειρία, για τον Ντίμπι, ο οποίος θα μπορούσε να ενισχύσει τον Ολυμπιακό Β΄, αρχικά. Υπήρξαν μάλιστα αρκετές φωτογραφίες στον μαδριλένικο Τύπο, από τις προπονήσεις του ταλέντου αυτού και άπαντες το 2018 στην Ιβηρική, μιλούσαν για το νέο μεγάλο αστέρι των «Μερένγχες» και για έναν από τους πιο υποσχόμενους παίκτες της γενιάς του. Εξάλλου, ένα γκολ που σημείωσε τον Νοέμβριο του 2018 με τους Μαδριλένους, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και όλοι μιλούσαν γ’ αυτόν! Συγκεκριμένα, είχε περάσει σα να μην… υπάρχουν τους αντιπάλους του και είχε «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Όταν αγωνιζόταν στους μικρούς της Ράγιο Βαγιεκάνο, ο προπονητής του Ρούμπεν Μπάριος, είχε μιλήσει για ένα μικρό παιδί το οποίο απολάμβανε το ποδόσφαιρο και είχε απίστευτο ταλέντο. Κάθε Σαββατοκύριακο, έβαζε την… υπογραφή του, με τις εντυπωσιακές κινήσεις του. Και άπαντες πιστεύουν πως αν καταφέρει να προσαρμοστεί, θα κάνει πράγματα και θαύματα στο Ρέντη. Με την κατάλληλη διαχείριση από ανθρώπους όπως ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Πέδρο Μαρτίνς, θα προσφέρει πολλά στους Πειραιώτες.