Ακόμη ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Κόκκινου ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ», που επιβεβαιώνεται, με την υπογραφή του τρίτου κατά σειρά συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το κεντρικό θέμα της εφημερίδας, στο φύλλο της 27ης Δεκεμβρίου:

 

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ!

Ετοιμάζεται… εδώ να μείνει!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΥΡΝΑΣ

 

Η τέταρτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού θα συνοδευτεί από την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος, ενώ παραμένουν ανοιχτοί οι στόχοι του Κυπέλλου και της ευρωπαϊκής διάκρισης. Τη δεδομένη στιγμή… τρέχει το δεύτερο διετές συμβόλαιο, που έχει υπογράψει ο Πορτογάλος τεχνικός με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, το οποίο λήγει στο τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Τι θα γίνει, όμως, την «επόμενη μέρα»; Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το ετήσιο πρόγραμμα και οι καλοκαιρινές υποχρεώσεις, ο χρόνος που χωρίζει δυο διαδοχικές σεζόν είναι ελάχιστος. Επειδή, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με τον Ολυμπιακό, έναν οργανισμό που προ πολλού έχει ξεφύγει από την ελληνική πραγματικότητα και τις αγκυλώσεις της, η προεργασία έχει γίνει. Το προηγούμενο διάστημα, ο «Κ.Π.» έχει αναδείξει μέσα από τις σελίδες του την πρόθεση των δυο πλευρών να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και παρότι είναι ακόμη νωρίς, προκύπτει θετικότατο κλίμα.

Πέρα από το θέμα των επίσημων συζητήσεων μεταξύ διοίκησης και Μαρτίνς, στο οποίο βέβαια δεν θα μπορούσε να προκύψει κάποια εξέλιξη μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων, υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις, που ενισχύουν το κλίμα αισιοδοξίας. Με σημαντικότερη τη στάση του ίδιου του Πέδρο.

Αποτελεί κοινό μυστικό το τελευταίο διάστημα στο Ρέντη ότι ο Πορτογάλος τεχνικός και οι άμεσοι συνεργάτες του έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στην επόμενη σεζόν. Ασφαλώς, οι τρέχουσες υποχρεώσεις είναι που προέχουν, αλλά όποτε ο χρόνος το επιτρέπει, η κουβέντα πηγαίνει και στο καλοκαίρι.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Πέδρο ασχολείται με αυτά από επαγγελματισμό. Από την άλλη, όμως, υπάρχει περιθώριο πέντε μηνών. Είναι μεγάλο το διάστημα για να αρχίσει κάποιος να… βλέπει τόσο μακριά εάν δεν είχε στο μυαλό του ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα τα βρει μπροστά του.

Πώς «ασχολείται», όμως, ο Πέδρο; Πρώτα από όλα είναι εκείνος που ανακίνησε το ζήτημα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που είναι προγραμματισμένος για τις 21 Μαΐου. Ο Πορτογάλος θεωρεί καταστροφική μια τέτοια ημερομηνία. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά όλες τις ελληνικές ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Τα Πλέι Οφ της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνονται στις 14 Μαΐου και σύμφωνα με τη θεωρία του Πέδρο, θα πρέπει από την επομένη κιόλας να ξεκινήσουν τις διακοπές τους οι παίκτες. Πολύ περισσότερο όσοι θα έχουν υποχρεώσεις στο Nations League, όπως είναι οι Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου θα δώσουν τρία επίσημα παιχνίδια!

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα στον 1ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 4 ή 5 Ιουλίου, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας προετοιμασίας. Η πρώτη συγκέντρωση στο Ρέντη, δηλαδή, θα γίνει τη στιγμή που οι διεθνείς θα παίζουν στο Nations League. Και προφανώς θα απουσιάσουν από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, καθώς θα χρειαστούν λίγες επιπλέον μέρες ξεκούρασης από τη στιγμή που θα αποχωρήσουν από την αποστολή της (εκάστοτε) Εθνικής Ομάδας, μέχρι να ενταχθούν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, που προβληματίζει τον Μαρτίνς και για αυτό επιμένει τόσο στην ανάγκη να αλλάξει η ημερομηνία του τελικού, ώστε να μην παραταθεί η σεζόν μέχρι τις 21 Μαΐου. Και για να ασχολείται τόσο με αυτό το ζήτημα ο Πορτογάλος, προφανώς βλέπει το μέλλον του… ερυθρόλευκο.

 

Ασχέτως των συζητήσεων με τη διοίκηση, ο Πέδρο έχει ήδη κάνει κουβέντες στο Ρέντη για την επόμενη σεζόν με… φόντο το 48ο!

 

Το «αγκάθι» του τελικού Κυπέλλου, ο έντονος προβληματισμός για το Nations League του Ιουνίου, οι πρώτες ημερομηνίες για την έναρξη τγς προετοιμασίας, οι σκέψεις για τη διαχείριση των Πλέι Οφ και πώς θα καλυφθεί η έλλειψη σοβαρών αντιπάλων για φιλικά!