«Συλλέκτης» ρεκόρ έχει γίνει ο Ολυμπιακός, με τον Πέδρο Μαρτίνς στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου. Ο Πορτογάλος προπονητής, έχει φτιάξει μια ομάδα, που έχει ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη «ήττα» στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαίο πως μια «στροφή» πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν ανίκητοι. Κάτι που έχουν καταφέρει μόνο αυτοί και η Πόρτο, στην Πορτογαλία, σε όλη την Ευρώπη!

Απίστευτο ωστόσο, είναι και αυτό που έχει πετύχει η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αναλυτικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να ηττηθούν σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος στο Φάληρο, από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, από τον ΠΑΟΚ (0-1), χάρη στο… αυτογκόλ του Γιάγκος Βούκοβιτς! Ένα πραγματικά «τρελό» σερί για την ομάδα του Ολυμπιακού, που από τότε έχει παραχωρήσει, μόλις πέντε ισοπαλίες!

Οι δύο ήταν με τον «αιώνιο» αντίπαλο, με 1-1 την πρώτη φορά και 0-0 τη δεύτερη (εφέτος). Εξάλλου, μεσολάβησε ένα 1-1 με τον ΠΑΟΚ αλλά και το ίδιο σκορ, απέναντι στον Άρη. Επιπροσθέτως, στη φετινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήρθε και η «λευκή» ισοπαλία (0-0), με τον Ατρόμητο.

Μιλάμε για 50 αγώνες, στους οποίους οι 45 ήταν νικηφόροι για την ομάδα του Πειραιά. Όσον αφορά τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το διάστημα; Έχουν πανηγυρίσει 130 γκολ, ενώ οι φορές που έχουν μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα τους, είναι ελάχιστες. Για την ακρίβεια μόλις… 20 τέρματα «παθητικό»!

Γιώργος Καλυμιός