To 2017 o Ουσμάν Ντεμπελέ μετά από μία εντυπωσιακή σαιζόν στην Ντόρτμουντ, πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 150 εκ. ευρώ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι «μπλαουγκράνα» ακόμα δεν έχουν δει τίποτα από αυτά που είχε παρουσιάσει ο 24χρονος πλέον Γάλλος εξτρέμ με τη φανέλα της Μπορούσια. Ο Ντεμπελέ το συμβόλαιο του οποίου με την Μπαρτσελόνα λήγει το καλοκαίρι του 2022, τραυματίστηκε τον Ιούνιο στην αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ουγγαρία στο Euro και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί του γόνατο.

Ο Γάλλος εξτρέμ έμεινε εκτός δράσης για τέσσερις μήνες και την Τρίτη επέστρεψε μπαίνοντας ως αλλαγή στο 65’ της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Ντιναμό Κιέβου. Σήμερα, δύο μέρες αργότερα από την επανεμφάνισή του, οι «μπλαουγκράνα» ανακοίνωσαν πως ο Ντεμπελέ τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι και θα μείνει εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες.

Αυτά τα τέσσερα και κάτι χρόνια που βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα, ο Γάλλος εξτρέμ έχει χάσει 98 παιχνίδια των «μπλαουγκράνα» εξαιτίας διάφορων τραυματισμών, ενώ έχει υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις. Ένα ακόμη ταλέντο που φαίνεται να χάνεται και να μένει απλά στις αρχικές καλές εντυπώσεις.