ο δικό του σχόλιο για το επαίσχυντο πανό, που ανάρτησαν οπαδοί του Άρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έκανε ο Νίκος Γαβαλάς, σημειώνοντας και τις δράσεις της ομάδας του Πειραιά στη μνήμη του Άλκη.

Αναλυτικά το σχόλιο του Νίκου Γαβαλά:

Προηγήθηκε μια εσωτερική πάλη… Να μην επικρατήσει το θυμικό! Η οργή να μην επισκιάσει το καλό που εκπροσωπεί η πλειοψηφία της κοινωνίας μας. Δυστυχώς, πυκνά – συχνά μία μικρή μειοψηφία κάνει θόρυβο, η οποία ενίοτε βάζει και τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό συνέβη το βράδυ του Αγίου Γρηγορίου, όπου πριν από τη σέντρα της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» εκτυλίχθηκαν δύο δράσεις για να κάνουμε το αυτονόητο, να τιμήσουμε τη μνήμη του Άλκη.

Αρχικώς μαζί με τον (19 Μαΐων, όσο ήταν και ο Άλκης) ποδοσφαιριστή μας, Κωνσταντίνο Χρυσόπουλο – συνοδεύσαμε εντός αγωνιστικού χώρου τρεις τυφλούς για να καταλήξουμε στο μνημείο του Άλκη. Πορευτήκαμε μαζί με τον δέκα φορές Παραολυμπιονίκη, Χαράλαμπο Ταϊγανίδη (ήταν κολυμβητής του Άρη και του Ολυμπιακού), τον Χρήστο Κορομηλά με τις παγκόσμιες διακρίσεις στους αγώνες κολύμβησης ανοικτής θάλασσας, που είναι μέλος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος και τον Στρατή Έγγλέζο, ο οποίος είναι στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας Τυφλών στο ποδόσφαιρο. Τους καθοδηγούσαν οι σκύλοι οδηγοί τυφλών, αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Εν συνεχεία, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπλουζάκια με μήνυμα για τον Άλκη.

Αυτήν ακριβώς την ημέρα διάλεξαν «άνθρωποι» οι οποίοι ζουν ανάμεσα μας, για να καθυβρίσουν με χείριστο τρόπο, ότι πιο ιερό έχει κάθε ένας από εμάς. Παρά της επανειλημμένες εκκλήσεις μας, ο παρατηρητής της ΕΠΟ όπως και ο παρατηρητής τηλεοπτικών επέτρεψαν, για δύο ολόκληρες ώρες, να μπαίνει στα σπίτια μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης, αυτή η ασχήμια. Πιστέψτε μας, αυτό είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός.

Ως απάντηση, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε τα ονόματα των 21 θυμάτων της θύρας 7, καθώς στις 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τραγωδία στα σκαλοπάτια του παλαιού σταδίου Καραϊσκάκη. Απώλειες που ποτέ δεν ξεπέρασαν οι μητέρες τους. Όπως ποτέ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την απώλεια του Άλκη, η τραγική φιγούρα της μαμάς του.

 Παναγιώτης Τουμανίδης (ετών 14), Κώστας Σκλαβούνης (ετών 16), Ηλίας Παναγούλης (ετών 17), Γεράσιμος Αμίτσης (ετών 18), Γιάννης Κανελλόπουλος (ετών 18), Σπύρος Λεωνιδάκης (ετών 18), Γιάννης Σπηλιόπουλος (ετών 19), Νίκος Φίλος (ετών 19), Γιάννης Διαλυνάς (ετών 20), Ευστράτιος Λούπος (ετών 20), Βασίλης Μάχας (ετών 20), Μιχάλης Κωστόπουλος (ετών 21), Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (ετών 23), Σπύρος Ανδριώτης (ετών 24), Κώστας Καρανικόλας (ετών 26), Μιχάλης Μάρκου (ετών 27), Κώστας Μπίλας (ετών 28), Αναστάσιος Πιτσόλης (ετών 30), Χρήστος Χατζηγεωργίου (ετών 34), Αντώνης Κουρουπάκης (ετών 34), Δημήτρης Αδαμόπουλος (ετών 40).

 

Στη μνήμη αυτών των ανθρώπων ας προσπαθήσουμε να σταματήσει αυτή η ασχήμια και να επικρατήσει η φωνή των πολλών της κοινωνίας μας.