Στο «match programme» του Ολυμπιακού, για την αναμέτρηση με τον Άρη, μίλησε ο Ροντινέι. Διαβάστε τι δήλωσε ο Βραζιλιάνος μπακ του Ολυμπιακού:

Έχεις αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια και πλέον ετοιμάζεσαι για το πρώτο σου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πώς το περιμένεις; Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Έφτασα στην Αθήνα στις 10 το βράδυ και αμέσως πήγα να δω τον φιλικό αγώνα Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ. Είμαι ήδη ενθουσιασμένος με το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανυπομονώ να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι με την υποστήριξη των φιλάθλων μας».

Παρότι βρίσκεσαι λίγο καιρό στον Ολυμπιακό, δείχνεις να έχεις εγκλιμαστεί άψογα τόσο αγωνιστικά όσο και έξω από το γήπεδο. Τι σε έχει βοηθήσει να το πετύχεις αυτό;

«Ναι, είμαι στο κλαμπ για ένα μήνα. Είναι πολύ λίγος χρόνος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος και γεμάτος κίνητρο. Αυτό κάνει τη διαφορά. Να έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου και να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επίσης, με υποδέχτηκαν όλοι πολύ καλά και αυτό βοηθάει πολύ».

Πόσο σημαντική είναι για εσένα η παρουσία των Μαρσέλο και Χάμες στον Ολυμπιακό; Βλέπουμε και στα social media ότι έχεις εξαιρετική σχέση μαζί τους.

«Πολύ σημαντικό σε αυτό το ξεκίνημα να έχω συμπαίκτες όπως ο Μαρσέλο και ο Χάμες που μιλούν τη γλώσσα μου. Όμως πρέπει να επικοινωνώ με όλους. Έχω εξαιρετική σχέση με όλους από τότε που ήρθα, οπότε προσπαθώ να μιλήσω λίγα αγγλικά και λίγα ελληνικά. Λίγο από όλα! Σιγά σιγά βελτιώνομαι».

Σου αρέσει η ελληνική γλώσσα; Κάνεις μαθήματα; Πολλές φορές χρησιμοποιείς ελληνικές λέξεις στα post που κάνεις στους λογαριασμούς σου στα social media.

«Ναι, μου αρέσει πολύ η ελληνική γλώσσα, είναι πολύ δύσκολη, αλλά σιγά σιγά θα μιλήσω, έστω τα βασικά (γέλια). Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα… Βλέπετε; Ξέρω ήδη να μιλάω ελληνικά (γέλια)».

Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα;

«Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο στην Ελλάδα είναι να βλέπω την ταπεινοφροσύνη που έχουν οι άνθρωποι. Ένας πολύ φιλόξενος λαός, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτό με γεμίζει περισσότερο με κίνητρο κάθε μέρα».

Ο Ολυμπιακός είναι σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό. Ποια είναι η άποψή σου για το υλικό που υπάρχει;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που προσφέρει πολλά με την δομή του στους παίκτες του. Έχει τα πάντα για να προχωρήσει όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερους… δρόμους».

Σε σχέση με το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, ποιες είναι οι διαφορές που παρατηρείς σε σχέση με το ελληνικό;

«Το ελληνικό και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μοιάζουν πολύ, με πολλούς καλούς παίκτες να δίνουν πολλή χαρά στο γήπεδο. Νομίζω ότι στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι λίγο πιο απαιτητικό σωματικά σε σχέση με τη Βραζιλία».

Είναι αλήθεια ότι προτού υπογράψεις στον Ολυμπιακό είχε πολλές προτάσεις στα χέρια σου; Γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;

«Ναι, είναι αλήθεια, είχα σχεδόν 15 προτάσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν από τις τελευταίες ομάδες που με πλησίασαν και όταν άκουσα αυτό το ενδεχόμενο δεν το σκέφτηκα δύο φορές. Σκέφτηκα ότι το όνειρό μου ήταν να παίξω στην Ευρώπη και είμαι πολύ ευγνώμων στον Ολυμπιακό που μου άνοιξε τις πόρτες. Ελπίζω σε κάθε παιχνίδι να ανταποδίδω για αυτό».

Ποιο είναι το πιο ωραίο πράγμα που άκουσες αυτό το διάστημα που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό; Θυμάσαι κάποια ιδιαίτερη στιγμή;

«Είμαι μόνο έναν μήνα στον Ολυμπιακό και είναι δύσκολο να πω. Βέβαια, έχω ακούσει μερικά όμορφα λόγια, τα οποία θα τα κρατήσω για εμένα, για να δίνω κίνητρο στον εαυτό μου κάθε μέρα».

Παρότι είχες δύσκολα παιδικά χρόνια, κατάφερες να καταξιωθείς. Τι συμβουλή θα έδινες σε μικρά παιδιά που έχουν όνειρο να φτάσουν κάποια στιγμή σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο;

«Ναι, οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν εύκολα παιδικά χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως το να παίζεις στον Ολυμπιακό, τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα! Η συμβουλή που δίνω είναι κάθε νέος να ψάχνει τα όνειρά του πάντα με μεγάλη ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς όλους. Δεν είναι εύκολο, αλλά χωρίς αγώνα δεν υπάρχει νίκη. Στο τέλος αξίζει τον κόπο».

Η άλλη πλευρά του

1. Η αγαπημένη του συνήθεια: Να είμαι με την οικογένειά μου

2. Το αγαπημένο του φαγητό: Φασόλια με ρύζι.

3. Το τραγούδι που έχεις ακούσει περισσότερο στη ζωή σου: Raridade, Anderson Freire.

4. Αγαπημένη τηλεοπτική σειρά: Shooter.

5. Αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός: Ορλάντο, ΗΠΑ.

6. Τι σας παρακινεί: Η σκληρή δουλειά.

7. Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς: Μια προσευχή.

8. Το τελευταίο πράγμα που κάνει πριν κοιμηθεί: Δόξαζω το Θεό για άλλη μια μέρα.

9. Δεν αποχωρίζεται ποτέ: Τις κόρες μου.

10. Το τυχερό του γούρι: Ακούω μουσική πριν από την αναχώρηση για ένα παιχνίδι.