H αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 20 Νοεμβρίου, φτάνει στο τέλος της. Και ο Ολυμπιακός θα έχει τέσσερις «εκπροσώπους» στο Κατάρ. Ο ένας εξ αυτών, ο Χουάνγκ Ινμπεόμ, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας, αν και ο Χουάνγκ Ουι-Τζο, είναι επίσης ένας παίκτης που δεν «ξεγράφει» ο Πάουλο Μπέντο, παρά την αρνητική του απόδοση στον Πειραιά. Εξάλλου, ως λύσεις από τον πάγκο θα μπορέσουν να δώσουν βοήθειες ο Πιερ Κούντε (για το Καμερούν) και ο Παπέ Σισέ (για την Σενεγάλη).

Τα αφιερώματα για τα ρόστερ του Μουντιάλ δίνουν και παίρνουν και στο πλαίσιο αυτό, ο διάσημος «Guardian», έκανε εκτενή αναφορά σε όλους τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στο Μουντιάλ! Σε ό,τι αφορά την Σενεγάλη, εκτενή παρουσίαση έγινε στον Παπέ Σισέ. Η ιστοσελίδα αποκάλεσε τον σέντερ μπακ του Ολυμπιακού «Joker» για τον Αλιού Σισέ.

Και δεν αναφέρθηκε μόνο στο αγωνιστικό του προφίλ, αλλά και στο γεγονός πως είναι πολύ διάσημος στα social media, εξαιτίας του ιδιαίτερα ευχάριστου χαρακτήρα του, αλλά και επειδή ο γάμος του με μια μεγάλη σταρ της τηλεόρασης, αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία γεγονότα στη χώρα. Μάλιστα, σχολιάζεται πως το ποδόσφαιρο του έχει ένα στιλ… αλάνας.

Αναφορικά με τον Πιερ Κούντε, για την Εθνική Καμερούν, έχει την λεζάντα του: «ειδικού στις στατικές φάσεις». Και συνεχίζει: «Έχοντας λάβει μέρος σε δύο Κόπα Άφρικα, ο Πιερ Κούντε θα συμμετέχει στην τρίτη μεγάλη του διοργάνωση. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση επί της Αλγερίας στα μπαράζ του Μουντιάλ, ξεκινώντας με κίνηση του το δεύτερο γκολ και οι μακρινές του μπαλιές και οι στατικές φάσεις θα μπορούσαν να είναι σημαντικά για κάθε επιτυχία του Καμερούν στο Κατάρ. Είναι σπουδαίος στο κομμάτι της τακτικής. Άφησε την Μάιντς, υπογράφοντας για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό».

Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά στον Ουι-Τζο. Αποκαλείται… «στρατιωτικός διαμεσολαβητής», καθώς το 2018 ήταν ο πρώτος σκόρερ στους Ασιατικούς Αγώνες. Η Κορέα κέρδισε το τρόπαιο και η  αξιοσημείωτη αυτή επίδοση, χάρισε σε κάθε μέλος της ομάδας μια απαλλαγή από την υποχρεωτική στρατιωτική «θητεία» 21 μηνών.

Από εκεί και πέρα, ο Χουάνγκ Ινμπεόμ, αποκαλείται ο «master της πάσας». Και σχολιάζεται πως: «Είναι το πρόσωπο του Μπέντο. Έχοντας αναλάβει έναν ζωτικό ρόλο για τον προπονητή της Εθνικής ομάδας. Παίκτης «box to box» με επιθετικές προθέσεις και μια σειρά από πάσες. Ο Μπέντο μάλιστα φαίνεται να έπαιξε ρόλο στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, λέγοντας πως είναι μια ομάδα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και με παθιασμένους φιλάθλους».

Δείτε το δημοσιεύμα: https://www.theguardian.com/football/ng-interactive/2022/nov/16/world-cup-2022-player-profiles-qatar-match-ratings