Στις 20 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός έδινε το πρώτο του επίσημο ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ισραήλ. Οι Πειραιώτες, φιλοξενούνταν στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα και έχοντας στις αποσκευές τους το 1-1, τίποτα δεν φάνταζε τόσο… εφιαλτικό, όπως είδαμε στη συνέχεια.

Οι Πειραιώτες, έχασαν την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για δεύτερη διαδοχική σεζόν, κατάφεραν να μπουν σε αυτούς του Γιουρόπα, έχοντας… ιδρώσει πολύ, ενώ μέχρι στιγμής στο γκρούπ τους έχουν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και στην Σούπερ Λιγκ, «μετράνε» τρεις απώλειες σε πέντε αγώνες, έχοντας βρεθεί με το «καλημέρα» στο «-7» από την κορυφή. Μέσα σε αυτό το δίμηνο, ο Ολυμπιακός έχει ήδη αφήσει στην… έξοδο, τους Πέδρο Μαρτίνς και Κάρλος Κορμπεράν και πλέον την «ανάσταση» της ομάδας, αναλαμβάνει ένας… παλιός γνώριμος, ο Μίτσελ.

Είναι εντυπωσιακό ωστόσο και το πόσο άλλαξε η ομάδα του Πειραιά στην ενδεκάδα της από το ξεκίνημα της σεζόν, αφού στο Ισραήλ, είχε ξεκινήσει με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τους Μανωλά και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, τον Βρσάλικο δεξιά, τους Κανέ, Εμβιλά στο κέντρο, τον Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον φορ, ενώ Μασούρας, Ζινκερνάγκελ και Τικίνιο συμπλήρωσαν τις άλλες δύο θέσεις της επίθεσης.

Μάλιστα, οι δύο τελευταία αποτελούν ήδη παρελθόν από την ομάδα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κανέ που μετακόμισε στην Κύπρο. Στο «Βικελίδης», ξεκίνησαν επίσης οι Βατσλίκ, Μανωλάς (που πλέον αποτελεί παρελθόν), Όλεγκ, Βρσάλικο, Εμβιλά και Μασούρας, αλλά οι πέντε άλλες θέσεις, ήταν διαφοροποιημένες, αφού ουσιαστικά ο Χουάνγκ Ινμπέομ ήταν ο αντικαταστάτης του Κανέ στον άξονα, ο Μπα αντί του Σισέ στη μια θέση του σέντερ μπακ και ο Αγκιμπού ήταν εκτός για… χάρη του Χάμες Ροντρίγκες.