Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, επέστρεψε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Απέναντι στον Βόλο, είχε κάποια καλά κοψίματα και καίριες επεμβάσεις, ενώ ανέβηκε αρκετά στα τελευταία λεπτά προκειμένου να δώσει και επιθετικές λύσεις. Ωστόσο, στο τέρμα των φιλοξενούμενων θα μπορούσε σίγουρα να αντιδράσει καλύτερα.

Ο «Πάπα» είχε να αγωνιστεί από την εντός έδρας ισοπαλία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας (έχοντας ευθύνη στο τότε γκολ των Σλοβάκων) και πλέον θέλει να πάρει και πάλι τα… πάνω του. Ο ανταγωνισμός στο κέντρο της άμυνας είναι μεγάλος με τους Σισέ, Μπα, Μανωλά και Ρέτσο για τον αγώνα με την Φράιμπουργκ την Πέμπτη. Ωστόσο, ο 34χρονος σέντερ μπακ -που είναι αουτσάιντερ- έχει ως μεγάλο «ατού» πως γνωρίζει πολύ καλά την Μπουντεσλίγκα, αφού έπαιξε εκεί για πολλά χρόνια τόσο με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης αλλά κυρίως με τα χρώματα της Ντόρτμουντ. Ο Παπασταθόπουλος, μάλιστα έχει τεθεί αντιμέτωπος εννέα φορές της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού και έχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, αφού «μετράει» έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες!

Την σεζόν 2016-17 εξάλλου, είχε σκοράρει στην εκτός έδρας επιτυχία των «κιτρινόμαυρων» με 3-0, ανοίγοντας το σκορ με… άπιαστη κεφαλιά! Υπενθυμίζεται πως στα περσινά παιχνίδια με την Άιντραχτ, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πήρε βαθμό, αλλά ο Παπασταθόπουλος ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου. Απέναντι στην Φράιμπουργκ συμμετοχή έχει και ο Πάνος Ρέτσος, όταν και έπαιξε σε ένα 4-0 υπέρ της Λεβερκούζεν, τη σεζόν 2017-18, πριν ακολουθήσει ο… εφιάλτης των τραυματισμών του.