Δώδεκα χρόνια συμπληρώνει σήμερα η εποχή Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με 10 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και αμέτρητες στιγμές χαράς και υπερήφανειας.

Η πρώτη ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη, εκείνο το απόγευμα της 18ης Ιουνίου 2010 στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ήταν χαρακτηριστική. Και έχει αποκτήσει, πλέον, ιστορική σημασία: «Συζητήσαμε για το καλό του Ολυμπιακού, για το μέλλον της ομάδας, την προοπτική και την ελπίδα. Η συμφωνία έγινε για το καλύτερο του Ολυμπιακού στα δύσκολα χρόνια που έρχονται», ήταν το σχόλιό του έπειτα από την προφορική συμφωνία με τον Σωκράτη Κόκκαλη για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Η πρώτη ημερομηνία – σταθμός είναι η 18η Ιουνίου 2010, καθώς επιτεύχθηκε η συμφωνία μεταξύ του νυν και του τέως ιδιοκτήτη. Ακολούθησαν τα απαραίτητα διαδικαστικά. Και στις 7 Ιουλίου, αφού ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας έδωσε το στίγμα των προθέσεών του: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράστασή του. Όλοι οι Ολυμπιακοί να είστε σίγουροι για το αύριο. Το μέλλον του συλλόγου μας θα είναι το ίδιο λαμπρό με το ιστορικό του παρελθόν. Θέλω να ζητήσω να μεταφέρετε το μήνυμα της αισιοδοξίας σε όλο τον ερυθρόλευκο κόσμο. Είμαστε ενωμένοι και είμαστε δυνατοί. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί είμαστε πάνω από όλα Ολυμπιακοί. Δεν έχουμε τις δικές μας ατζέντες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας. Παίρνω το ρίσκο να βάλω πολλά χρήματα για να βγει ο Ολυμπιακός από μια δύσκολη συγκυρία. Χρειάζεται συλλογικότητα για να στηρίξουμε το όνειρό μας. Φιλοδοξώ να είμαι ο τελευταίος μέτοχος που κάνει μια τόσο μεγάλη οικονομική θυσία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί στη μεγάλη του δύναμη, στον κόσμο του. Πρέπει όλοι οι Ολυμπιακοί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Αυτό που θέλω είναι αυτό που θέλουμε όλοι μας. Το πρωτάθλημα και θα το πάρουμε. Να είστε σίγουροι».

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανέδειξε το νέο Δ.Σ., πρόεδρος του οποίου αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.