Η διαφαινόμενη στροφή του Μαρτίνς σε τριάδα επιθετικών στο ρόστερ και η επιμονή στην περίπτωση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Πορτογάλος θέλει να δώσει περισσότερο χώρο στο 4-4-2.

Η αλήθεια είναι ότι από πέρυσι το καλοκαίρι, ο προπονητής του Ολυμπιακού επιχείρησε να τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή το σχήμα με τους δύο σέντερ φορ.

Ενδεικτική είναι η σύμπραξη των Τικίνιο και Ελ Αραμπί στα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία μέχρι και τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου. Ακόμη, όμως, και όταν ο τελευταίος επανήλθε στη δράση, ο Πέδρο επιχείρησε ξανά να τον ταιριάξει με τον Μαροκινό, όπως συνέβη στους εντός έδρας αγώνες με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, αμφότεροι έληξαν δίχως σκορ. 

Στη συνέχεια, πάντως, όταν το 4-4-2 έγινε εναλλακτική λύση στη διάρκεια αγώνων, αποδείχθηκε καθοριστικό για τους πρωταθλητές.

Ενόψει της νέας σεζόν, οι ενδείξεις επιμένουν. Και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Στη λογική της συνύπαρξης με έτερο σέντερ φορ. 

Είναι προφανές ότι ο Μαρτίνς εκτιμά πως ο άσος του Άρη διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να αξιοποιήσει και να αξιοποιηθεί καλύτερα έχοντας κοντά του και δεύτερο επιθετικό.

Για αυτό εκείνο που προκύπτει προς το παρόν είναι ότι σε αντίθεση με εκείνο που συνέβη την τελευταία σεζόν, όταν το τελικό ο ρόστερ διέθετε μόνο τους Ελ Αραμπί και Τικίνιο για την επίθεση, τη νέα χρονιά οι λύσεις για το συγκεκριμένο χώρο θα είναι τρεις.

Όπως έχουμε σημειώσει ξανά, ενδεχόμενη απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά θα συνοδευτεί από την συγκρότηση τριάδας επιθετικών.