Η πρώτη συγκέντρωση στο Ρέντη για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας απέχει ακόμη δύο εβδομάδες. Αν και στην πραγματικότητα η αφετηρία για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν τοποθετείται στις 22 Ιουνίου, όταν η αποστολή θα μεταβεί στην Αυστρία.

Και αυτό διότι την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων εντός των συνόρων θα απουσιάζει μία ολόκληρη ενδεκάδα διεθνών, ενώ οι πρώτες προσθήκες στο ρόστερ το πιθανότερο είναι να γίνουν με προοπτική το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Δεν είναι και λίγα τα ανοιχτά μέτωπα. Ούτως ή άλλως η καλοκαιρινή αγορά δεν έχει καλά-καλά ανοίξει. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι το δεύτερο μισό του Ιουνίου και οι πρώτες μέρες του Ιουλίου θα δώσουν το στίγμα των προθέσεων του Μαρτίνς.

Ανάμεσα στα αρκετά ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, εντοπίζεται και μία τριάδα παλιών. Τρεις παίκτες, οι οποίοι φόρεσαν τα ερυθρόλευκα και την πρώτη σεζόν του Πέδρο στην ομάδα του Πειραιά, αλλά σε αυτή την τελευταία τετραετία η πορεία τους είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα.

Ο λόγος για τον Λεονάρντο Κούτρη, τον Κώστα Φορτούνη και τον Αχμέντ Χασάν, των οποίων η θέση και ο ρόλος στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν δεν έχουν διασφαλιστεί.

Ο Κούτρης προέρχεται από διετή δανεισμό στην Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η παρουσία του στη γερμανική ομάδα δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της ανόδου στην Μπουντεσλίγκα, δεν προέκυψε διάθεση κάλυψης της ρήτρας, ώστε να ακολουθήσει ελεύθερη μεταγραφή.

Ο 26χρονος αριστερός μπακ μοιράστηκε το χρόνο συμμετοχής στη συγκεκριμένη θέση κατά την πρώτη σεζόν του Πορτογάλου στον Ολυμπιακό. Ήταν, μάλιστα, βασικός στο διάστημα, κατά το οποίο οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην επική πρόκριση επί της Μίλαν. Από το ξεκίνημα, όμως, της περιόδου 2019-20 έμεινε σταδιακά στο περιθώριο, ακολούθησε αρχικά ο δανεισμός του στην Μαγιόρκα, που συνοδεύτηκε αμέσως από πολύ σοβαρό τραυματισμό, ενώ ακολούθησε και η διετία στην Γερμανία.

Το συμβόλαιο του Λέο ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο. Και τη δεδομένη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εμφανιστεί στις 14 Ιουνίου στο Ρέντη και μέσα από την προετοιμασία θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το δικό του ρόλο στο πλάνο του Μαρτίνς και κατ’ επέκταση ένα νέο συμβόλαιο. Οι πιθανότητες, πάντως, δεν είναι με το μέρος του.

Σε ένα χρόνο λήγει και το συμβόλαιο του μεγάλου άτυχου. Ο «Φόρτου» προέρχεται από μία πραγματικά δύσκολη σεζόν έπειτα από τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, στο ξεκίνημα της περσινής καλοκαιρινής προετοιμασίας. Από τα μέσα Φεβρουαρίου άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό Β’, ωστόσο με την πρώτη ομάδα έπαιξε συνολικά 89 λεπτά μοιρασμένα σε τρία διαφορετικά ματς.

Εάν ο τρόπος με τον οποίο τον μεταχειρίστηκε ο Πορτογάλος τεχνικός προϊδεάζει για το μέλλον, τότε θα πρέπει να γίνουν πολλές ανατροπές στην Αυστρία, ώστε ο «Φόρτου» να επανακτήσει τον ηγετικό του ρόλο στην ομάδα. Ασφαλώς, θα υπάρξουν και κινήσεις γύρω από το συμβόλαιό του.

Όσο για τον Αιγύπτιο; Επιστρέφει για τρίτη φορά στο Ρέντη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι αουτσάιντερ. Όσο κι αν ο ο Πέδρο έχει δείξει ότι τον εμπιστεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.