Το πλάνο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία φέρει την υπογραφή του Θοδωρή Κοκκινάκη.

Ο team manager των πρωταθλητών Ελλάδος έτρεξε τις διαδικασίες, έκανε τις απαραίτητες επαφές, που οδήγησαν στο πακέτο των οκτώ ημερών στο Γκάινμπεργκ και των τριών στο Ζάαφελντεν, κοντά στο Σάλτσμπουργκ. Και η αλήθεια είναι ότι δικαιούται να το πιστωθεί (ή να το χρεωθεί). Ο χρόνος θα δείξει.

Ήταν εκείνος, που συνοδευόμενος από τον άμεσο συνεργάτη του Πέδρο, τον Αντόνιο Ενρίκες, καθώς και από ακόμη ένα στέλεχος της ΠΑΕ, είχαν ταξιδέψει πριν από σχεδόν δύο μήνες στην Αυστρία για να εντοπίσουν την περιοχή, που θεωρούν κατάλληλη για να εγκατασταθεί η ομάδα για λίγες ημέρες και να δώσει τα διαδοχικά φιλικά παιχνίδια.

Εξ αρχής εγκαταλείφθηκε η ιδέα επιστροφής στο Στανς, όπου είχαν προετοιμαστεί οι ερυθρόλευκοι τόσο πέρυσι, όσο και για μία εβδομάδα το καλοκαίρι του 2019.

Η περιοχή του Τιρόλο, που συνοδεύτηκε από τους σοβαρούς τραυματισμούς του Φορτούνη, δεν προτιμάται εφέτος. Οπως μπαίνει στην άκρη, πλέον, και η λογική του υψομέτρου.

Προφανώς, έχει περάσει η εποχή, κατά την οποία η ομάδα έμενε για αρκετές ημέρες στα 1200 μέτρα υψόμετρο στο Ζέεφελντ. Χαμηλότερα και από τα 650μ. του Στανς, βρίσκεται το Γκάινμπεργκ.

Ένα χωριό 1.300 κατοίκων, στην Άνω Αυστρία, σε απόσταση 135 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο του Μονάχου. Και με μέσες θερμοκρασίες, που η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα βγάλουν τα αντιανεμικά από τις βαλίτσες. Για την ερχόμενη Τρίτη, μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή η πρόγνωση κάνει λόγο για 32 βαθμούς!

Όλα αυτά, βέβαια, θα φανούν στην πράξη, τις ημέρες που ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται εκεί. Όπως θα φανεί και η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων, που η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι, ειδικά σε ορισμένα γήπεδα, όπου έγιναν φιλικά ματς, δεν ενθουσίασε κιολας τους παίκτες.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το χαμηλότερο υψόμετρο, συνοδευόμενο από το αναγκαίο κακό των υψηλότερων θερμοκρασιών, κάνει πιο εύκολες τις μετακινήσεις από το ένα γήπεδο στο άλλο για τα πολλά φιλικά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη προετοιμασία αποτελεί στοίχημα για πολλούς, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου…