Την ώρα που διάφορα σενάρια θέλουν τον Τικίνιο Σοάρες να είναι περιζήτητος στην Τουρκία, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία και η Πορτογαλία όπου έχει «καλό όνομα», η βοήθεια που θα μπορούσε να δώσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήταν μεγάλη. Αναλυτικότερα, ο 31χρονος επιθετικός, δεν κατάφερε να προσφέρει πέρυσι σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ούτε και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με αντίπαλο την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Βραζιλιάνος φορ, δεν ήταν διαθέσιμος, αφού πέρα από το γεγονός πως «κουβαλούσε» μια τιμωρία, από την θητεία του στην Πόρτο, είδε και την ατυχία να του «χτυπάει» την πόρτα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, λόγω ενός τραυματισμού που είχε στον ώμο, σε φιλική αναμέτρηση.

Ο Τικίνιο, είναι ένας ποδοσφαιριστής με αρκετές εμπειρίες και ποιότητα και αν βρίσκεται στο «έμψυχο δυναμικό» των πρωταθλητών Ελλάδας, σίγουρα θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Επιπροσθέτως, ο Σοάρες, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέτυχε σημαντικά γκολ στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, όπως αυτά με την Φενέρμπαχτσε, ενώ γκολ σημείωσε και στην έδρα της Αταλάντα.