Η αγωνιστική δραστηριότητα πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή, είχε μπει στον… πάγο. Οι αθλητικές διοργανώσεις είχαν διακοπεί ήδη δύο μήνες, λόγω της πρώτης έξαρσης της πανδημίας, ενώ περί τα τέλη Μαΐου είχαν ξεκινήσει το 2020 οι ομαδικές προπονήσεις με προοπτική την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Από τη στιγμή που η Σούπερ Λιγκ στάθηκε ξανά στη σέντρα για να διεξαχθούν τα Πλέι Οφ της περιόδου 2019-20, δεν έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια. Και δεν είναι υπερβολή, ούτε δικαιολογία να σημειώσει κάνεις ότι από τον προπέρσινο Ιούνιο μέχρι και την αναμέτρηση της περασμένης τρίτης με την ΑΕΚ, δηλαδή σε αυτό το διάστημα των 23 μηνών, υπήρξαν παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έπαιζαν πραγματικά ασταμάτητα. Σε ρυθμούς και συχνότητα αγώνων που δεν έχουν προηγούμενο.

Πολύ περισσότερο σε περιπτώσεις διεθνών ποδοσφαιριστών, οι αριθμοί προδίδουν την καταπόνηση, καθώς και την μεγάλη αναγκαιότητα για αποφόρτιση και όσο το δυνατόν περισσότερη ξεκούραση.

Ειδικά οι Μπουχαλάκης και Μασούρας έχουν αγγίξει αριθμούς που παραπέμπουν σε… NBA!

Ο Κρητικός χαφ ολοκλήρωσε την εφετινή σεζόν με 42 επίσημες συμμετοχές, την περσινή με 49 ενώ στο υπόλοιπο της προπέρσινης, που παίχτηκε έπειτα από την καραντίνα, αγωνίστηκε σε άλλα 12 ματς. Εάν σε αυτό το πακέτο προσθέσουμε και τις 18 παρουσίες με την Εθνική Ομάδα το ίδιο διάστημα, τότε προκύπτει ένα σύνολο 121 αγώνων μέσα σε 23 μήνες! Και επειδή πολλές φορές οι συμμετοχές δεν είναι ικανές από μόνες τους να αποδώσουν το χρόνο, οφείλουμε να καταγράψουμε ότι από τον Ιούνιο του 2020 ο κι έπειτα, ο Μπούχα έχει μείνει στο χορτάρι επίσημων αγώνων για 7905 λεπτά!

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Μασούρα, ο οποίος στη σεζόν που ολοκληρώθηκε χρησιμοποιήθηκε από τον Μαρτίνς σε 46 ματς, την περσινή σε 49, στο υπόλοιπο της προπέρσινης σε 11, ενώ εάν προστεθούν και τα 12 με την Εθνική Ομάδα, τότε βγαίνει ένα άθροισμα 118 συμμετοχών σε 23 μήνες!

Συνολικά ο εξτρέμ από την Αμφιλοχία, με τον Ολυμπιακό και την Εθνική έχει αγωνιστεί από το περσινό Ιούλιο 6987 λεπτά!

Θεμιτή, λοιπόν λζ είναι η κριτική και πολλές φορές χρήσιμη. Ωστόσο, για να έχει πραγματική αξία και τη δέουσα αντικειμενικότητα, οφείλει να βασίζεται και σε δεδομένα. Οι δύο Έλληνες διεθνείς έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο, αλλά αποδεδειγμένα τα δίνουν όλα σε κάθε συμμετοχή τους και δεν κρύβονται, παρά τηνι προφανέστατη κόπωση. Και για αυτό αποθεώνονται στο Καραϊσκάκη.