Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, λειτούργησε θετικότατα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αφού Πιερ Κούντε και Μαμαντού Κανέ, έκοβαν και… έραβαν στον άξονα, δίνοντας πολλές λύσεις επιθετικά και ανασταλτικά. Φυσικά, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο δίδυμο έκανε σπουδαίο παιχνίδι στα play off, αφού και στον αγώνα με τον Άρη, ο Καμερουνέζος χαφ αλλά και ο άσος από την Γουινέα, είχαν «δέσει» εξαιρετικά στη μεσαία γραμμή. Άλλωστε, μετά το φινάλε του αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς, είχε αποθεώσει τον Κανέ, για την εικόνα του και τη σιγουριά με την οποία κινούνταν στη μεσαία γραμμή.

Εξάλλου, ο Κανέ, μπορεί να έχει παίξει ελάχιστα μέχρι στιγμής, αλλά αγωνίστηκε στην Λεωφόρο, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και απέναντι στον ΠΑΟΚ, εντός έδρας. Και οι αριθμοί είναι… αμείλικτοι για τα όσα έχουν κάνει οι δύο παίκτες, όλο αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, ο Κούντε ήταν πρώτος σε προωθημένες πάσες (4), στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη- μαζί με τον Βαλμπουενά που μπήκε σαν αλλαγή- αλλά και στο πρόσφατο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, όπου για όσο αγωνίστηκε είχε την πρωτιά σε αυτή την κατηγορία, με έξι σωστές προσπάθειες (όσες και ο Ανδρούτσος).

Εντυπωσιακά και τα επιτεύγματα του Κανέ, που είχε μόλις… ένα λάθος στους αγώνες με Άρη και ΠΑΟΚ, σε μεταβιβάσεις, αγωνιζόμενος και στις δύο περιπτώσεις για 95 λεπτά. Να σημειωθεί πως ο Κανέ απέναντι στον Άρη, «σάρωσε» και στα κλεψίματα και γενικότερα ο Πέδρο Μαρτίνς, «τρίβει» τα χέρια του από ικανοποίηση, με τα όσα κάνουν οι δύο ποδοσφαιριστές του, μέσα στο μικρό διάστημα χρησιμοποίησης τους.

Τέλος, στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο Κούντε ξεκίνησε βασικός και ο Κανέ πέρασε σαν αλλαγή στο γήπεδο. Η παρουσία του Καμερουνέζου, ήταν εξαιρετική και βρέθηκε μέσα και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς σίγουρα θα μπορούσε να του δώσει κάποιες ευκαιρίες παραπάνω.