Ένας από τους παίκτες που το «πάλεψαν», ως ένα σημείο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στο ντέρμπι «αιωνίων», ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες. Με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι, να έχει δύο σουτ, τα οποία έβαλαν… δύσκολα στον Μπρινιόλι. Αυτή ήταν η έκτη παρουσία του 31χρονου winger στα φετινά play off και στις πέντε περιπτώσεις, ήταν στο αρχικό σχήμα. Μόνο στην Τούμπα πέρασε σαν αλλαγή, δίνοντας και την «χρυσή» ασίστ στον Λόπες, για το 1-1. Εξάλλου, με την ΑΕΚ έμεινε εκτός επιλογών, λόγω τραυματισμού παραμονή του αγώνα, ενώ με τον Άρη πήρε «ανάσες», στο εκτεταμένο rotation που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αφρικανός winger, έχει παίξει ήδη περίπου, όσο και στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο, είναι πως Ροντρίγκες, έχει παίξει περισσότερα λεπτά από κάθε άλλο ακραίο επιθετικό του Ολυμπιακού, σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα. Αρκετά περισσότερα από τον Γιώργο Μασούρα, αλλά και τον Ρόνι Λόπες. Ακολούθως, ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι πιο πίσω. Φυσικά και οι άλλοι παίκτες που έπαιξαν στα «φτερά» της επίθεσης, όπως ο Βρουσάι, ο Φαντιγκά ή ο Αγκιμπού, είναι αρκετά πιο… πίσω.

Το χαρακτηριστικό είναι πως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Γκάρι, αγωνίστηκε λιγότερο από κάθε άλλο εξτρέμ της ομάδας. Ο Μασούρας ήταν με… διαφορά στην κορυφή, με 1683΄ και ήταν μια… κατηγορία μόνος του. Με τους Βαλμπουενά, Ονιεκούρου και Λόπες να έχουν από 563΄ μέχρι και 630΄. Και ο Γκάρι όπως προαναφέραμε, 510΄!