Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ έριξε ακόμα περισσότερο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης. Η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει πολλά δικαιώματα τους τελευταίους μήνες. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που ορισμένοι φτάνουν και μέχρι την… ισοπέδωση.

Προφανώς, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι η εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες, είναι τουλάχιστον προβληματική και απέχει πολύ τόσο από τις προσδοκίες, όσο και από τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να διαγραφεί το γεγονός ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει ουσιαστικά διασφαλιστεί από τον περασμένο Δεκέμβρη. Και πως παρότι οι ερυθρόλευκοι μετρούν μία νίκη, δύο ήττες και δύο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους στην Σούπερ Λιγκ, η απόσταση από τον… καλύτερο ΠΑΟΚ παραμένει στους 11 βαθμούς!

Το Κύπελλο είναι μία διαφορετική ιστορία, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε πληγή για τον Ολυμπιακό. Και αυτό ισχύει όχι μόνο στις αποτυχίες, αλλά και στις επιτυχίες, όπως συνέβη στον νικηφόρο τελικό του Σεπτεμβρίου του 2020 και όλα όσα είχαν προηγηθεί.

Τι απομένει, πια, για να τελειώσει η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό;

Πρώτα απ’όλα να γυρίσει επιτέλους ο διακόπτης, ο Μαρτίνς και οι παίκτες του να κάνουν έστω τα βασικά από όσα είναι δεδομένο ότι μπορούν και να ρίξουν τους τίτλους τέλους μέσα από ένα εμφατικό σερί νικών. Και τι καλύτερο στην παρούσα φάση, εάν το 47ο διασφαλιζόταν και μαθηματικά την προσεχή Τετάρτη μέσα στην Τούμπα!

Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων, αλλά ό,τι και να συμβεί στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει εφόσον κάνει το 2/2 την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΣ και την Τετάρτη στην Τούμπα.

Ακόμη, δηλαδή, κι αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός κάνει το ίδιο απέναντι στην ομάδα των Ιωαννίνων, η αναμέτρηση της Τούμπας θα βρει τους δύο αντιπάλους σε απόσταση 11 βαθμών. Και αν τότε οι ερυθρόλευκοι καταφέρνουν να φτάσουν στο διπλό και να στείλουν στο +14 τη διάφορα, με δεδομένο ότι θα απομένουν τέσσερις αγώνες, ο τίτλος θα έχει βαφτεί κόκκινος και μαθηματικά!

Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο διπλό θα έχει περισσότερο σημειολογικό χαρακτήρα, απέναντι σε έναν οργανισμό που με ευκολία κάνει το άσπρο… μαύρο και επιχειρεί κυρίως από προχθές να παρουσιαστεί σαν ανώτερος του Ολυμπιακού.