Μπορεί ο Ολυμπιακός Β΄, να μην «φιγουράρει» στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ 2 και να μην έχει και τα πιο… εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά στον Πειραιά, φαίνεται πως κάτι γίνεται καλά! Ο στόχος της ομάδας που έχει στα χέρια του ο Αριέλ Ιμπαγάσα, είναι να αποτελέσει το «διάδρομο» για κάποιους παίκτες σε νεαρή ηλικία ή με λιγότερες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, να δείξουν την αξία τους και να κερδίσουν ένα «εισιτήριο» για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.

Ποια είναι τα δύο στοιχεία που φανερώνουν πως οι Πειραιώτες, είναι στο σωστό δρόμο; Πως είναι η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο transfermarkt, αλλά και τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Βόρειο όμιλο, στον οποίο και βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και στον Νότιο. Και στους δύο, ο Ολυμπιακός Β΄, μπορεί να… καυχιέται πως «πρωταγωνιστεί» σε αυτές τις δύο κατηγορίες! Αναλυτικότερα, σε ένα ρόστερ 38 ποδοσφαιριστών, η ομάδα του «Κάνιο», έχει ηλικία με μέσο όρο 19,7 έτη και στην ομάδα έχουν αγωνιστεί δώδεκα μη Έλληνες. Αξίζει να αναφέρουμε, πως τον Ολυμπιακό Β΄, «ακολουθούν» οι άλλες τρεις δεύτερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Ο Παναθηναϊκός Β΄, είναι ο επόμενος με μέσο όρο… οριακά κάτω των 20 ετών και συγκεκριμένα στα 19,9, ενώ η ΑΕΚ Β΄ και ο ΠΑΟΚ Β΄, έχουν ηλικία στα 20,5 χρόνια και 20,6 αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα «κλειδώνει» ο Διαγόρας Ρόδου, με 22,2 χρόνια. Όσον αφορά την τριάδα των ομάδων με το πιο… γερασμένο ρόστερ, είναι η Νίκη Βόλου με 28,4 έτη, μέσο όρο, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση, ακολουθούν η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Λεβαδειακός, με 27,2 έτη και 26,7 χρόνια αντίστοιχα.

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός Β΄, είναι και η ομάδα με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο transfermarkt. Οι «ερυθρόλευκοι» κοστολογούνται στα 11,38 εκατ. ευρώ από το γερμανικό σάιτ και σίγουρα, στη μεγάλη «άνοδο» των Πειραιωτών, μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι προσθήκες παικτών όπως του Καρμπόβνικ, του Φαντιγκά, του Νταμπό και όχι μόνο. Ο Πολωνός μπακ μάλιστα, έχει την μεγαλύτερη «τιμή», με 3,5 εκατ. ευρώ και είναι στην κορυφή, ενώ Τζολάκης και Πινακάς είναι οι δύο επόμενοι που έχουν από ένα εκατομμύριο ευρώ και… πάνω. Από εκεί και πέρα, οι επόμενες ομάδες στη λίστα σε τιμή, είναι ο Λεβαδειακός των 6,43 εκατ. ευρώ, η Ξάνθη των 5,85 εκατ. ευρώ, αλλά και οι ΠΑΟΚ Β΄ και Λάρισα, με 5,73 εκατ. ευρώ και 5,65 σε 4η και 5η θέση.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει στον Ολυμπιακό Β΄ και η χρηματιστηριακή αξία και ο μέσος όρος ηλικίας, ανά θέση. Κάτω από τα δοκάρια, ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 19,6 έτη και η τιμή στο 1,53 εκατ. ευρώ. Στην αμυντική γραμμή, οι Πειραιώτες έχουν αξία 19,5 έτη και 5,13 εκατ. ευρώ, ενώ στη μεσαία γραμμή, ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 20,4 χρόνια. Η τιμή του είναι 2,7 εκατ. ευρώ. Τέλος, η επιθετική γραμμή, κυμαίνεται στα 19,27 έτη και τα 2,3 εκατ. ευρώ, η αξία του.