Οι τελευταίες δυο προπονήσεις του Ολυμπιακού πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επεφύλασσε ανατροπές σε σχέση με την αίσθηση που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται τις προηγούμενες ημέρες.

Είναι λογικό να έχει κάνει πολλές δοκιμές ο Μαρτίνς, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από ακόμη μία διακοπή στις επίσημες υποχρεώσεις της. Άλλες έγιναν με ξεκάθαρο τρόπο, ενώ ορισμένες αναδείχθηκαν εμμέσως.

Ανάμεσά τους, άλλοτε η χρησιμοποίηση του Σισέ σε ρόλο αριστερού μπακ, άλλοτε οι ενδείξεις περί τριάδας στόπερ και άλλοτε η παρουσία του Τικίνιο ως φαβορί έναντι του Ελ Αραμπί.

Η αίσθηση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ώρες στο Ρέντη και η αλήθεια είναι ότι αποκτά μεγαλύτερη σημασία, είναι διαφορετική από τα παραπάνω.

Με βάση την τελευταία εικόνα, λοιπόν, από την προπόνηση των πρωταθλητών, η τετράδα στην άμυνα και το 4-2-3-1, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή των προτιμήσεων του Πέδρο.

Την ίδια στιγμή φαντάζει από εξαιρετικά δύσκολο σε μία τέτοια εκδοχή ο αριστερός μπακ να είναι ο Σισέ και όχι ο Ρέαμπτσιουκ, ενώ με βάση πάντα τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή και το Σάββατο, ο Ελ Αραμπί έχει προσπεράσει έστω και ελαφρώς τον Τικινιο για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης!

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το ερώτημα περί πιθανής τριάδας μεταφέρεται από την άμυνα, στην μεσαία γραμμή. Και αυτή τη στιγμή εάν υπάρχει ένας σχηματισμός ικανός να απειλήσει το 4-2-3-1, είναι το καθαρό 4-3-3. Μόνο που για να συμβεί το τελευταίο, θα πρέπει ο Μαρτίνς να κρίνει ότι ο Μπουχαλάκης είναι πανέτοιμος για να πλαισιώσει τους Μαντί και Εμβιλά, αν και μόλις χθες ο Έλληνας μέσος ακολούθησε την πλήρη προπόνηση της ομάδας, έπειτα από πέντε μέρες ατομικού προγράμματος.

Εκτός από τον ακλόνητο Βατσλίκ, το προβάδισμα για την ενδεκάδα, που θα παραταχθεί στην Λεωφόρο έχουν οι Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας, Αγκιμπού, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί.

Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ντέρμπι, όμως, δεν θα πρέπει να ξεγράψει κανείς την υποψηφιότητα του Μανωλά, ακόμα κι αν χρειαστεί τελικά να μείνει στον πάγκο ένας εκ των Ρέαμπτσιουκ και Σισέ.