Την 21η συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεκδικήσει το καλοκαίρι ο Θρύλος. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει 10 παρουσίες στην κορυφαία διοργάνωση η ΑΕΚ 5 και ο ΠΑΟΚ καμία!

Οι ασπρόμαυροι προκρίθηκαν στους 8 του… Περιφερειακού της ΟΥΕΦΑ, έχουν συγκεντρώσει εφέτος τους μισούς από τους βαθμούς της τελευταίας πενταετίας και αυτό βέβαια επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η πραγματική τους θέση είναι στη Γ’ Κατηγορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δεν θα μπορούσε να σταθεί οποιαδήποτε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται στην 39η θέση της ΟΥΕΦΑ και είναι σταθερά ο κορυφαίος πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι 63ος και η ΑΕΚ 81η.

Σε αυτές τις 20 παρουσίας του στα αστέρια, ο θρύλος τα έχει βάλει με μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έχει πανηγυρίσει επικές προκρίσεις απέναντί τους, έχει τερματίσει πάνω ακόμη και από την Μαρσέιγ, που θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ, ενώ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών σε όλη την πορεία των προκριματικών του καλοκαιριού.

Όσο κι αν επιχειρείται από κάποιους να παρουσιαστεί σε διαφορετική βάση από την πραγματική, η πορεία του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς συνιστά επιτυχία αποκλειστικά και μόνο λόγω του δικού του περιορισμένου μεγέθους στην Ευρώπη.