Μπορεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού να υπάρχουν παίκτες μεγάλης ηλικίας, όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά, που διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, ο Αβράαμ Παπαδόπουλος, που είναι επίσης 37 ετών ή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχει «πατήσει» τα 35, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας των πρωταθλητών Ελλάδας, είναι σχετικά χαμηλός. Είναι αξιοσημείωτο, πως αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες, έχουν έναν μέσο όρο ηλικίας που φτάνει τα 25,6 έτη. Με τους τερματοφύλακες να φτάνουν στα 25,5 χρόνια, ενώ η άμυνα βρίσκεται στα 25,3 έτη. Σχετικά με τη μεσαία γραμμή, η ηλικία έχει μέσο όρο στα 25,6 έτη και η επίθεση στα 26,2.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, έχουν μια ηλικία μικρότερη από αυτή των εγχώριων ανταγωνιστών τους, σε ό,τι αφορά το ρόστερ τους. Σχετικά με την ΑΕΚ, ο μέσο όρος ηλικίας είναι στα 27,5 χρόνια και η πιο… γερασμένη γραμμή της, είναι το κέντρο με 28,75. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου, είναι στα 27 χρόνια μέσο όρο. Και στην περίπτωση του «δικεφάλου» του Βορρά, πάλι η μεσαία γραμμή έχει την μεγαλύτερη ηλικία, με 28,2 χρόνια. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός, που τα τελευταία χρόνια έχει βασιστεί αρκετές φορές σε νέα παιδιά στην ενδεκάδα του, έχει μεγαλύτερο ηλικιακό μέσο όρο, αφού φτάνει τα 27, 2 χρόνια. Με την επιθετική του γραμμή, να έχει τη μεγαλύτερη ηλικία, με μέσο όρο τα 27,5 χρόνια.

Τέλος, ο Άρης έχει επίσης πιο «γερασμένο» ρόστερ από αυτό της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Οι «κίτρινοι» έχουν μέσο όρο ηλικίας που φτάνει τα 27,9 χρόνια και η μεσαία τους γραμμή, με 29,3 χρόνια μέσο όρο, είναι η πιο… έμπειρη.