Με… πεντάρα πανηγύρισε την 100η  του νίκη στον Ολυμπιακό, στην Σούπερ Λιγκ, ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής, «ξεκλείδωσε» ένα ακόμα επίτευγμα μέσα σε αυτή την τετραετία και βαδίζει για νέα ρεκόρ, έχοντας ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά.

Τα νούμερα του Πορτογάλου προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι εντυπωσιακά. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έφτασε τις 85 νίκες σε 107 αγώνες, ενώ 18 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και μόλις τέσσερις φορές ήρθε η ήττα. Οι τρεις μάλιστα εξ αυτών, ήταν την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι (δύο από ΠΑΟΚ, μια από ΟΦΗ), ενώ την επόμενη τριετία ηττήθηκε μόνο στην Λεωφόρο (2-1). Όσον αφορά τα γκολ του; Τα νούμερα είναι… ασύλληπτα, αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των αντιπάλων συνολικά 234 φορές, ενώ μόλις 51 παραβιάστηκε.

Σχετικά με τα play off; Μπορεί ο Ολυμπιακός και τις τρεις χρονιές της διεξαγωγής τους, να έχει μπει με μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα, αλλά οι ποδοσφαιριστές του θρύλου, μόνο… οίκτο δεν έχουν δείξει στους αντιπάλους τους. Δεκαπέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο χαμένα ματς, γράφει το… ταμείο, ενώ τα γκολ είναι τα τριπλάσια «υπέρ», αφού ο θρύλος έχει πανηγυρίσει 39 φορές και έχει «πληγωθεί» μόνο 13. Κάνοντας τη… σούμα, με τον Μαρτίνς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έχει 100 νίκες, 21 ισοπαλίες και έξι ήττες και σε 127 αγώνες καυχιέται πως «μετράει» ο 51χρονος προπονητής, με τα γκολ να είναι στο 273 με το… μέρος των «ερυθρόλευκων» και τους τερματοφύλακες της ομάδας να έχουν μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα τους, σε 64 περιπτώσεις. Μιλάμε για 209 γκολ διαφορά, ενώ η συγκομιδή βαθμών αυτή την τετραετία, είναι επίσης εξωπραγματική για τον Ίβηρα τεχνικό! Ο Ολυμπιακός κάτω από τις οδηγίες του, έχει σπάσει το… φράγμα των 300 πόντων, αφού είναι ήδη στους 321 και αναμένεται να αυξηθεί στη συνέχεια, στο δρόμο για το 47ο πρωτάθλημα.

Ποια είναι όμως τα «μυστικά» του Μαρτίνς, στο δρόμο για την επιτυχία; Σίγουρα το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για τελευταία φορά σε παιχνίδι κανονικής διάρκειας στην έδρα του, τον Σεπτέμβριο του 2018, από τον ΠΑΟΚ! Ακολούθησαν 50 αγώνες, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις πέντε ισοπαλίες, με τα υπόλοιπα 45 παιχνίδια να έχουν νικητή τους γηπεδούχους. Στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι», έχουν σκοράρει 157 φορές (με «παθητικό» 25 γκολ!), έχοντας 54 τρίποντα, πέντε «x» και μόλις δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ. Σχετικά με το άλλο «κλειδί» των επιτυχιών του Πέδρο; Είναι η περιφέρεια! Εκεί όπου ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε πρώτη και… τελευταία φορά, από τον ΟΦΗ, στο ξεκίνημα της πρώτης του χρονιάς. Ακολούθησαν 29 αναμετρήσεις, όπου οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι σε έδρες όπως του Αστέρα, του Βόλου, του ΠΑΣ και άλλων, αφού οι νίκες ήταν 24 και η μπίλια έκατσε στην… ισοπαλία, σε πέντε περιπτώσεις.

Μιλάμε για μυθικούς αριθμούς από τον Πορτογάλο τεχνικό, που αποτελεί τον «μετρ» των επιτυχιών στο ελληνικό πρωτάθλημα και φτάνει στο τρίτο του σερί πρωτάθλημα, με… χαοτικές αποστάσεις από τους αντιπάλους του!