Στις δύο αναμετρήσεις με την Αταλάντα, η άμυνα του Ολυμπιακού, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Απέναντι στους «μπεργκαμάσκι», οι Πειραιώτες μάζεψαν πέντε φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους. Σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου η ανασταλτική γραμμή αποτελεί τον «οδηγό» για την κατάκτηση του τίτλου.

Και εφέτος, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι, έχοντας «χτίσει» ένα τείχος μπροστά από την εστία του Τομάς Βατσλίκ και θέλει να δώσει συνέχεια και με τον ΟΦΗ. Είναι αξιοσημείωτο πως σε σύνολο 23 αναμετρήσεων, έχουν δεχτεί μόλις έντεκα τέρματα και ειδικά το τελευταίο διάστημα, η εστία του Τσέχου γκολκίπερ δεν παραβιάζεται με… τίποτα. Είναι ενδεικτικό πως εδώ και έντεκα διαδοχικά ματς, δηλαδή από το 1-0 με τον Άρη και μετά, η ομάδα του Πειραιά δέχτηκε μόλις δύο τέρματα, ενώ στις υπόλοιπες εννέα περιπτώσεις, κράτησε το «μηδέν» πίσω! Μάλιστα, το ένα εκ των δύο, ήταν αυτό το αυτογκόλ του Μπα, στην Τούμπα και το άλλο στο 3-1 με τον Παναιτωλικό, το οποίο δεν κόστισε. Και όλα αυτά, ενώ στους δώδεκα προηγούμενους αγώνες, ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί εννέα τέρματα συνολικά!

Μιλάμε για μια τεράστια διαφορά που φανερώνει την ανασταλτική βελτίωση των «ερυθρολεύκων». Και όλα αυτά, ενώ ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα, ΠΑΟΚ, έχει «φάει» τα διπλά γκολ, «μετρώντας» παθητικό 22 τερμάτων, ενώ η ΑΕΚ έχει δεχτεί 23 και Αστέρας Τρίπολης και Άρης από 20, που έχουν και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση.