Στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Γιουβέντους, η Αταλάντα, έχασε ένα τεράστιο τρίποντο. Αυτή φυσικά, δεν ήταν η πρώτα φορά που η αντίπαλος του Ολυμπιακού «πληγώνεται» στα τελευταία λεπτά. Με την ιταλικά ομάδα, να χάνει πολλές φορές σπουδαίους βαθμούς, στο φινάλε των αγώνων. Και σίγουρα είναι κάτι που έχει εντοπίσει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του. Πως στα τελευταία λεπτά, ξεμένει από… δυνάμεις και δέχεται γκολ! Είναι επίσης αξιοπρόσεκτο πως πριν από τον αγώνα με τους «μπιανκονέρι», η Φιορεντίνα την είχε «χτυπήσει» στο 93΄, με τον Μιλένκοβιτς, σε αναμέτρηση Κυπέλλου.

Αυτά είναι τα πιο… φρέσκα παραδείγματα, αλλά όχι τα μόνα, όπου το σύνολο του Γκασπερίνι, τα βρήκε… σκούρα στο τέλος. Eίτε ήρθε η νίκη, είτε όχι. Στο 5-2 με την Σπέτσια, η αντίπαλος  μείωσε στις καθυστερήσεις, ενώ στο 2-2 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είχε «στερήσει» την επιτυχία από την Αταλάντα, στο 91ο λεπτό. Εξάλλου και στο 1-1 με την Ουντινέζε, ένα τέρμα του Μπέλο στο τέλος, έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους. Αξιοσημείωτο πως στα παραπάνω παιχνίδια, η Αταλάντα, ήταν γηπεδούχος.

Γενικότερα πάντως, πολλές ήταν οι φορές που η ομάδα του Γκασπερίνι, δέχτηκε τέρματα μετά από το 75ο λεπτό του αγώνα. Τόσο στην Serie A, αλλά και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθαν γκολ στο τελευταίο τέταρτο των αναμετρήσεων. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 3-3 στην Ελβετία με την Γιάνγκ Μπόις, όπου οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 80΄ και στο 84΄, αλλά και η ήττα που ήρθε στο «Ολντ Τράφορντ» από τέρματα των Μαγκουάιρ (75΄) και Ρονάλντο (81΄).