Ούτε στο γήπεδο της Αταλάντα θα προπονηθεί ο Ολυμπιακός την παραμονή του αγώνα της Πέμπτης.

Στο Ρέντη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για την πρώτη μάχη με τους Ιταλούς. Ο Μαρτίνς επιμένει στην τακτική που έχει καθιερώσει εφέτος πριν από τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δεν πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη λόγω της πανδημίας. Για λόγους καθαρά αγωνιστικούς γίνεται.

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, που προβλέπουν αγώνες ανά 3-4 ημέρες, στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο η τελευταία προπόνηση επιτρέπει τη συμμετοχή όλων των διαθέσιμων παικτών. Και αυτό διότι στην εποχή του Μαρτίνς, οι βασικοί του κάθε αγώνα ακολουθούν στη συνέχεια για δύο ημέρες πρόγραμμα αποκατάστασης.

Συνεπώς, σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκό μστς, η μόνη προπόνηση στην οποία μπορεί να δουλευτεί η τακτική, είναι η τελευταία. Την παραμονή του αγώνα.

Στη συγκεκριμένη προπόνηση ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει αφ’ ενός να έχει η ομάδα την ιδιωτικότητα που χρειάζεται, αφ’ ετέρου να μπορεί να αξιοποιήσει τις υποδομές του Προπονητικού Κέντρου.

Ιδιωτικότητα, είπαμε; Κι όμως! Δεν είναι και λίγα τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια προπονήσεων σε γήπεδο αντιπάλου. Από βοηθούς προπονητές ντυμένους security, με δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη την προπόνηση, μέχρι και κάμερες κρυμμένες πίσω από κουρτίνες, να καταγραφούν όλο το πρόγραμμα!!!

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα προπονηθεί στην Ιταλία την Παρασκευή, πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα.