Γεμάτο με «νέο αίμα» είναι το «οπλοστάσιο» των Πέδρο Μαρτίνς και Αριέλ Ιμπαγάσα, στην πρώτη και δεύτερη ομάδα των «ερυθρόλευκων» αντίστοιχα. Οι Πειραιώτες, πραγματοποίησαν πολλές μεταγραφές με παρόν, αλλά κυρίως… μέλλον, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Και στο πλαίσιο αυτό, έκαναν και δικό τους, την τελευταία μέρα των μεταγραφών, τον Ντίμπι Κεϊτά.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα «tuttomercatoweb», όπως συνηθίζει σε μια στήλη της με τίτλο: «Το ταλέντο της ημέρας», έκανε αφιέρωμα στον Ντίμπι Κεϊτά! Έχοντας μάλιστα ως τίτλο: «Ο Ολυμπιακός ποντάρει πολλά, πάνω σε αυτόν τον επιθετικό». Δεν έλειψαν εξάλλου οι Ιταλοί, να παρομοιάσουν τον Ισπανό ακραίο, με το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ.

Έναν παίκτη που διαπρέπει με τους «Μερένχες» (15 γκολ, 10 ασίστ σε 31 ματς εφέτος) και στα 21 του χρόνια, κοστολογείται στα 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η ιστοσελίδα υπογράμμισε πως: «Μετά τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις τάξεις του, ένα ακόμα υποψήφιο ταλέντο. Πριν από λίγες μέρες, η μεταγραφή του Ντίμπι Κεϊτά, ενός ακραίου επιθετικού, που γεννήθηκε το 2003, προερχόμενος από την Καντέρα της Ρεάλ Μαδρίτης».

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του: Διακρίνεται για το πολύ… ύπουλο αριστερό του πόδι και είναι δείχνει μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της ντρίπλας. Αυτός ο winger, έγινε αντιληπτός στην Ρεάλ. Έπαιξε στις ομάδες νέων, αλλά οι ικανότητες του, δεν αποδείχτηκαν ικανές για να  πείσουν τις «Μερένχες» να «ποντάρουν» πάνω του και στην πρώτη ομάδα». Καταλήγει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας: «Σε κάθε περίπτωση, στην Ισπανία, τον παρομοίαζαν συχνά με τον πρώην συμπαίκτη του, Βινίσιους Τζούνιορ, ακριβώς λόγω των κοινών χαρακτηριστικών που έχουν στην τεχνική και την ταχύτητα».