Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η επιστροφή του Αγκιμπού Καμαρά, βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά, απέναντι σε ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό και Ιωνικό. Η «οβίδα» του Αφρικανού, στην Νεάπολη, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα των όσων έχει πετύχει σε αυτή την τριάδα αγώνων.

Παρά την απουσία του στο Κόπα Άφρικα, αλλά και τον τραυματισμό που είχε στη φάση των ομίλων, ο άσος από την Γουινέα, γύρισε… κεφάτος και μπήκε αμέσως στην εξίσωση του Πέδρο Μαρτίνς. Στην Τούμπα, παίζοντας στα «φτερά», στο 3-4-3 του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά και με τον Παναιτωλικό, κινούμενος πίσω από τον φορ, ο 21χρονος άσος, ήταν από τους διακριθέντες του γηπέδου. Το ίδιο συνέβη και απέναντι στον Ιωνικό, όπου ξεκίνησε στην… πλάτη του Τικίνιο, ενώ μετά την έξοδο του Βαλμπουενά και την είσοδο του Μπουχαλάκη, πήγε στα «φτερά».

Τι είναι αυτό που έφερε ξανά στον Πειραιά ο Αγκιμπού; Κυρίως το… απρόβλεπτο στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Αλλά και άλλα πολλά, όπως το κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά και την μεγάλη πίεση, η οποία ξεκινάει από την επίθεση! Υπενθυμίζεται το τέρμα του Γκάρι Ροντρίγκες απέναντι στον Παναιτωλικό. Αφού ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι, έκλεψε τη μπάλα από τον αμυντικό στη φάση του 3-1, αλλά όλα ξεκίνησαν από την πίεση του Καμαρά, στην αρχή της φάσης.

Αυτό το «μαμούνι», συμμετέχει παντού στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ασίστ. Αλλά και τα κερδισμένα πέναλτι, τα πολλά κλεψίματα, αλλά και η εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, που μπορούν να κάνουν τα πάντα πιο… απλά για τους Πειραιώτες.