Μπροστά στη θύελλα αντιδράσεων, που προκάλεσε η στάση του τη στιγμή που ο Αραούχο τιμούσε με τον τρόπο του τον δολοφονημένο Άλκη, ο Τζαβέλας ζήτησε συγγνώμη:

«Η αντίδρασή μου πάνω στην ένταση της στιγμής του πανηγυρισμού της ισοφάρισης απογοήτευσε, στεναχώρησε και πίκρανε εμένα περισσότερο από τον οποιοδήποτε. Δεν αναζητώ την παραμικρή δικαιολογία. Δεν θα σταθώ καν στις προσφορές στο πρόσωπό μου και σε μέλη της οικογένειάς μου σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα με τόσο δυνατούς συμβολισμούς.

Και μόνο λόγω της εμπειρίας μου στα ελληνικά γήπεδα, όφειλα να ελέγξω τον εαυτό και ορθώς δέχομαι τη σκληρή κριτική. Το μόνο που ζητάω, όμως, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές που υποδαυλίζουν το μίσος και βγάζουν τον χειρότερο εαυτό μας. Με πρώτον εμένα! Εκφράζω τη συγγνώμη μου μαζί με τον σεβασμό μου στη μνήμη του 19χρονου Άλκη».

Την ίδια στιγμή, στη δική του ανάρτηση, ο σκόρερ της ΑΕΚ στο «Βικελίδης» ανάρτησε την εκδοχή της φωτογραφίας, από την οποία φαίνεται μόνο το δεξί χέρι του Τζαβέλα.