Δύο συμμετοχές στους ομίλους, για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πραγματοποίησε ο Πιερ Κούντε. Με τον Καμερουνέζο χαφ, να αγωνίζεται για κάτι… παραπάνω από μια ώρα απέναντι στο Πράσινο Ακρωτήρι. Όπως είχε συμβεί και στο 2-1 της πρεμιέρας, με αντίπαλο την Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Κούντε «έπιασε» τις 26 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ σύμφωνα με την στατιστική, δοκίμασε δύο σουτ, πέρασε μια πάσα «κλειδί», ενώ είχε και 34 επαφές με τη μπάλα και 93,3% επιτυχία στις πάσες. Οι αριθμοί του μέσου του Ολυμπιακού, δεν ήταν αρνητικοί, αλλά στις κριτικές που έγιναν μετά τον αγώνα στο Καμερούν, οι συμπατριώτες του φαίνεται πως ζητάνε κάτι… παραπάνω από τον «ερυθρόλευκο» άσο.

Αναλυτικότερα, η ιστοσελίδα «actucameroon», υπογράμμισε μεταξύ άλλων για τον Κούντε κάποια θετικά στοιχεία, γράφοντας: «Ήταν μια βραδιά όπου τον είδαμε με το γνωστό του μινιμαλιστικό στιλ (παίζοντας δηλαδή με απλότητα). Αυτό ακριβώς που χρειάζεται το Καμερούν, όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του. Να προσφέρει καλές λύσεις στο κουβάλημα της μπάλας».

Από εκεί και πέρα όμως, υποστήριξαν πως: «Κατά τα λοιπά, η συμμετοχή του στο παιχνίδι δεν ήταν η επιθυμητή. Η αντικατάσταση του στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν δικαιολογημένη». Επίσης, η ιστοσελίδα «Le Bred Parle» βαθμολόγησε τον πρώην χαφ της Μάιντς, με 4,5/10, τονίζοντας πως η εικόνα του σίγουρα μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί.