Η ανάδειξη ποδοσφαιριστών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τομείς στο βιογραφικό του Πέδρο Μαρτίνς, όταν οι επιτελείς του Ολυμπιακού άρχισαν να ασχολούνται πολύ σοβαρά μαζί του. Η αλήθεια είναι ότι από τους πρώτους μήνες του στην ομάδα του Πειραιά, ο Πορτογάλος τεχνικός άρχισε να αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει τον τρόπο να παίρνει από τους παίκτες του ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Εκτός από τους αριθμούς της στατιστικής, η εξέλιξή τους αποτυπώνεται και μέσα από την αξιολόγηση του transfermarkt. Και επειδή στην προκειμένη περίπτωση η κουβέντα παραπέμπει σε ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον μια ενδεκάδα, τα μέλη της οποίας έκανε… limit up υπό την καθοδήγηση του Πέδρο.

ΖΟΣΕ ΣΑ: Όταν το καλοκαίρι του 2018 ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έπιασε λιμάνι προερχόμενος από την Πόρτο, η αξία του δεν είχε ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Ως βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο Ζοσέ είδε τη μετοχή του να ανεβάζει διαρκώς την αξία της και να φτάνει τα 7,5 εκατ.! Σήμερα, ως παίκτης της Γουλβς, κοστολογείται στα 8 εκατ. ευρώ.

ΣΙΣΕ: Ο Πέδρο βρήκε στον Πειραιά τον Σενεγαλέζο, η αξία του οποίου ανερχόταν στα 2,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018. Μέσα από συνεχώς ανοδική πορεία και με τη στήριξη όλων στον Ολυμπιακό, ο Σισέ ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, είναι πλέον βασικό στέλεχος και κοστολογείται στα 7 εκατ. ευρώ!

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Πριν από τέσσερα χρόνια, τέτοια εποχή, ο Τσιμίκας έπαιζε δανεικός στην Βίλεμ και μόνο σίγουρη δεν ήταν η επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς τον ζήτησε και μάλιστα εκείνη την εποχή ο Κώστας κοστολογούταν στις 850.000 ευρώ. Την πρώτη σεζόν του Πέδρο, ο «Τσίμι» μοιράστηκε τις συμμετοχές με τον Κούτρη, αλλά τη δεύτερη ο Πορτογάλος τεχνικός τον καθιέρωσε. Το καλοκαίρι του 2020, λίγες μέρες πριν από τη μεταγραφή στην Λίβερπουλ, η αξία του… εκτοξεύτηκε στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα έχει φτάσει στα 10!

ΚΟΥΤΡΗΣ: Όταν ο Πέδρο ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ο Κούτρης προερχόταν από επέμβαση στην ωμοπλάτη και με αξία στα 2,5 εκατ. ευρώ. Έναν χρόνο αργότερα, στο φινάλε της πρώτης σεζόν του Μαρτίνς, ο Λέο κοστολογούταν στα 6 εκατ. ευρώ!

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Η σεζόν 2017-18 βρήκε τον Μπουχαλάκη στην Νότιγχαμ. Με την έλευσή του στον Πειραιά, ο Πέδρο ζήτησε να επιστρέψει ο Ανδρέας, η μετοχή του οποίου άξιζε τότε 800.000 ευρώ. Ο Πορτογάλος καθιέρωσε τον «Μπούχα», ο οποίος είναι πλέον ο αρχηγός του Ολυμπιακού και με χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 5 εκατ. ευρώ!

ΜΠΑ: Προερχόμενος από την αδύναμη Γκαζελέκ και με αξία μισού εκατομμυρίου ευρώ, ο Ουσεϊνού έδωσε τη μάχη του το καλοκαίρι του 2019 για να πείσει τον Πέδρο ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Και κατάφερε μόλις έξι μήνες αργότερα να εξελιχθεί από πέμπτο στην… ιεραρχία των στόπερ, σε βασικό στέλεχος. Έπειτα από μόλις ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό, είδε την αξία του να δεκαπλασιάζεται και να φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ!

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Το πιο βαρύ χαρτί, αύξησε κατά 50 φορές την αξία του μέσα στα τελευταία τριάμισι χρόνια! Όταν έπιασε λιμάνι προερχόμενος από την Αζαξιό, τον Ιούνιο του 2018, η μετοχή του Μαντί κοστολογούταν 300.000 ευρώ! Δούλεψε πολύ σκληρά με την καθοδήγηση του Μαρτίνς και ξελίχθηκε σε τρομερό βαθμό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην επίκεντρο της διεθνούς μεταγραφικής αγοράς και με χρηματιστηριακή αξία, πια, της τάξης των 15 εκατ. ευρώ!

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Παρότι τα ρόστερ των πορτογαλικών ομάδων και ειδικά των μεγαλύτερων, παρουσιάζουν μια υπερκοστολόγηση, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς κατάφερε να αυξήσει την αξία ακόμη και του Ποντένσε. Προερχόμενος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Ντάνιελ ντύθηκε στα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι του 2019, με αξία 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ ενάμιση χρόνο αργότερα, λίγο προτού ολοκληρωθεί η μεταγραφή στην Γουλβς, είχε φτάσει τα 6 εκατ.! Σήμερα, ύστερα από μια διετία στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Πορτογάλος αξίζει 22 εκατ. ευρώ.

ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΜΑΡΑ: Εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας μόλις μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Λιλ και με αξία 300.000 ευρώ. Κέρδισε αμέσως μια θέση στην πρώτη γραμμή των επιλογών του Μαρτίνς και μέσα σε μόλις έξι μήνες είδε τη μετοχή του να δεκαπλασιάζει την αξία της και να φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Πριν από τρία χρόνια, τέτοιες μέρες, ο Μασούρας έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό. Όταν έγινε η μεταγραφή από τον Πανιώνιο, η αξία του Έλληνα άσου εκτιμούταν στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα έχει φτάσει τα 7,5 εκατ.!

ΓΚΕΡΕΡΟ: Μπορεί να μην κατάφερε να καθιερωθεί στον Θρύλο, αλλά ήταν «παρών» σε ιστορικές βραδιές, όπως η πρόκριση επί της Μίλαν και η πορεία προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Γκερέρο έκανε στον Πειραιά το δικό του limit up, αυξάνοντας προ διετίας την αξία της μετοχής του από το 1, στα 2 εκατ. ευρώ!