Ο αγώνας με την Λαμία ήταν ο 38ος και τελευταίος πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2021. Μια χρονιά που συνοδεύτηκε από σαρωτική πορεία της ομάδας του Πειραιά. με μεγάλα σκορ ακόμη και στα ντέρμπι.

Στη διάρκεια του έτους που ολοκληρώνεται. αφ’ ενός διασφαλίστηκε η κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος, αφ’ ετέρου τέθηκαν οι βάσεις και για το 47ο!

Ο απολογισμός των 31 νικών, 5 ισοπαλιών και 2 ηττών, με συνολικό σκορ 76-23 τα… λέει όλα για την κυριαρχία της ομάδας του Πειραιά. Για κάθε γκολ που δέχονται οι «ερυθρόλευκοι», πετυχαίνουν κάτι περισσότερο από τρία!

Όσο για τις απώλειες βαθμών; Στην πραγματικότητα δεν κόστισαν το παραμικρό στον Ολυμπιακό. Οι μόλις 2 ήττες, τον Φεβρουάριο στην Λεωφόρο και τον Απρίλιο στην Τούμπα, προέκυψαν όταν ο τίτλος είχε ήδη κριθεί. Ως μη γενόμενες και οι ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ακόμη και οι δυο εφετινές απώλειες, οι «λευκές» ισοπαλίες με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη», περισσότερο πείσμωσαν τον Μαρτίνς και τους παίκτες του, οι οποίοι απάντησαν με εννέα διαδοχικές νίκες και βέβαια με το απόλυτο μακριά από τον Πειραιά!

Δεν είναι, όμως, μόνο το πρωτάθλημα. Συνολικά, σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, μαζί  με τη ρεβάνς της Τετάρτης (22/12, 19:00) με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός μέσα στο 2021 θα έχει δώσει 63 παιχνίδια!