Ο Ζούνιορ Μεσίας με το γκολ που σημείωσε στο 87’ της αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», χάρισε τη νίκη 1-0 στην Μίλαν και την κράτησε… ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιστορία του 30χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνει πως τα όνειρα κάθε ανθρώπου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με δουλειά και προσπάθεια.

Ο Μεσίας μετακόμισε στην Ιταλία από την πατρίδα του την Βραζιλία το 2011 σε ηλικία 20 ετών, μαζί με τη γυναίκα του και το γιο του, για να ζήσει στο Τορίνο με τον αδερφό του. Εκεί ξεκίνησε να δουλεύει ως μεταφορέας οικιακών συσκευών και παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο στον ελεύθερό του χρόνο σε μία ερασιτεχνική ομάδα της τοπικής περουβιανής κοινότητας. Το 2015 στα 24 του χρόνια τον είδε ο παλιός παίκτης της Τορίνο και προπονητής, Έτζιο Ρόσι και τον έπεισε να πάει στην Καζάλε, μία ερασιτεχνική ομάδα. Το 2016 πήρε μεταγραφή στην Κιέρι (4η κατηγορία) και το 2017 τον απέκτησε η Γκοτσάνο που έπαιζε επίσης στην 4η κατηγορία και μαζί της κέρδισε την άνοδο στην Serie C όπου και αγωνίστηκε τη σαιζόν 2018-19 κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ τρεις μέρες αργότερα (23/9) πέτυχε και το πρώτο γκολ απέναντι στην Πιατσέντζα.

Τον Ιανουάριο του 2019 τον απέκτησε η Κροτόνε (Serie B), η οποία τον άφησε δανεικό στην Γκοτσάνο μέχρι το τέλος της σαιζόν. Το καλοκαίρι του 2019 ο Ζούνιορ Μεσίας πήγε στην Κροτόνε και στις 24 Αυγούστου έκανε το ντεμπούτο του στην Serie B, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει την άνοδό της στην Serie A, πετυχαίνοντας έξι γκολ σε 34 συμμετοχές.

Τη σαιζόν 2020-21, ο Μεσίας είχε εννέα γκολ σε 36 ματς στην Serie A, με την Κροτόνε όμως να υποβιβάζεται άμεσα στην Serie B. Οι καλές του εμφανίσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον της Μίλαν, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι ως δανεικό για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς. Ο Ζούνιορ Μεσίας έχει δύο συμμετοχές ως αλλαγή στη φετινή Serie A με τη φανέλα της Μίλαν και το βράδυ της Τετάρτη πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 65’ της αναμέτρησης με την Ατλέτικο, σκοράροντας στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στους «ροσονέρι».