Οι φίλαθλοι πολλές φορές διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τα στατιστικά στην Πρέμιερ Λιγκ τους δικαιώνουν. Τη φετινή σαιζόν στα 110 ματς που έχουν διεξαχθεί στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, ο χρόνος που παιζόταν ποδόσφαιρο κατά μέσο όρο ήταν 54 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα από τα 90’ που διαρκεί κάθε αναμέτρηση. Ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί κατά 99 δευτερόλεπτα σε σχέση με την περασμένη σαιζόν, ενώ είναι δύο λεπτά πιο κάτω από το χρόνο που παιζόταν ποδόσφαιρο τη σαιζόν 2013-14.

Στα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι παίζεται κατά μέσο όρο για περισσότερο ώρα ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για 60’ και 27’’, ενώ στην άλλη πλευρά, στα ματς της Άστον Βίλα ο «καθαρός» χρόνος είναι 49’ και 23’’.

Τη φετινή σαιζόν η αναμέτρηση στην οποία παιζόταν για περισσότερη ώρα ποδόσφαιρο ήταν αυτή ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Μπέρνλι (2-0) με 65’ και 42’’, ενώ στο Γουέστ Χαμ – Μπρέντφορντ (1-2), η μπάλα κυλούσε στον αγωνιστικό χώρο μόλις για 41’ και 33’ και όλο τον υπόλοιπο χρόνο το ματς ήταν σταματημένο.