Η αγορά της Γουινέας «τροφοδοτεί» συνεχώς τον Ολυμπιακό και ήδη οι Πειραιώτες έχουν πετύχει… διάνα με την απόκτηση των δύο «Καμαράδων», ενώ δικός τους είναι και ο Μαμαντού Κανέ, που παίζει με τη μορφή δανεισμού στην Νέφτσι Μπακού.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές, είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των τεσσάρων παικτών από την πατρίδα τους, με τις περισσότερες συμμετοχές, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Για την ακρίβεια, ο μοναδικός που έχει πάρει… κεφάλι από τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, είναι ο Μοχάμεντ Καμαρά. Ο σέντερ μπακ που αγωνίζεται στην Ελβετία με τη φανέλα της Γιανγκ Μπόις και που έχει 24 συμμετοχές (20 εμφανίσεις με την ομάδα του αλλά και τέσσερις ακόμα με την Εθνική ομάδα). Αναλυτικότερα έχει «καταγράψει» 1966 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τον Αγκιμπού Καμαρά, έχει πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή εκκίνηση και έχει αφήσει το στίγμα του, τόσο στον Ολυμπιακό, αλλά και με το εθνόσημο στο στήθος. Ο 20χρονος άσος, έχει συνολικά 16 γκολ και τρεις ασίστ με τις φανέλες των δύο ομάδων, «μετρώντας» 1598 λεπτά και 21 εμφανίσεις. Ως τώρα έχει τέσσερα τέρματα στον Πειραιά, αλλά και δύο πάσες για γκολ. Ίδιο αριθμό ασίστ (δύο δηλαδή), έχει και με την Εθνική του ομάδα.

Τρίτος στη λίστα ο Μαμαντού Κανέ, ο οποίος έχει στη… σούμα 21 εμφανίσεις με την Νέφτσι Μπακού και την Γουινέα. Υπερτερεί των δύο παικτών του Ολυμπιακού σε λεπτά, αφού έχει 1875΄ συνολικά, ενώ από τις «παρουσίες» του, οι 16 με τον σύλλογο του και άλλες πέντε με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Κανέ, έχει ήδη πετύχει ένα γκολ με την Νέφτσι, στο εκτός έδρας 2-1, με αντίπαλο την Σάμπαχ, ενώ τέρμα έχει πανηγυρίσει ήδη και με τη φανέλα της Γουινέας, στην εντός έδρας ήττα με 1-4 από το Μαρόκο.

Tέταρτος στη λίστα είναι ο Μαντί Καμαρά (απουσίασε στα δύο τελευταία ματς), ο οποίος «μετράει» 16 εμφανίσεις εφέτος με τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά και τέσσερις ακόμα με την Γουινέα, φτάνοντας τις 20. Ο Μαντί έχει δύο τέρματα με την ομάδα του Πειραιά, αλλά και μια ασίστ μέχρι στιγμής και όλα του τα επίτευγμα είναι στις διοργανώσεις της Ευρώπης!