Η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται λίγα 24ωρα μακριά από την καθοριστική μάχη με την Λουντογκόρετς, αλλά την ίδια στιγμή τρέχουν οι εξελίξεις και σε ακόμη ένα ερυθρόλευκο μέτωπο.

Ο λόγος, βέβαια, για τη νεοσύστατη ομάδα β’, με την οποία ο Θρύλος θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Μπορεί το τοπίο να παραμένει θολό σε ό,τι έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, ωστόσο στον Ολυμπιακό προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε η β’ ομάδα να εμφανιστεί πανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα. 

 

Ο Καβαλιέρης άμεσος συνεργάτης

Το παζλ, σε ό,τι έχει να κάνει με το τεχνικό επιτελείο, έχει συμπληρωθεί. Άμεσος συνεργάτης του Αριέλ Ιμπαγάσα αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καβαλιέρης. Πρόκειται, βέβαια, για ένα γνώριμο στην ερυθρόλευκη οικογένεια, πρόσωπο, καθώς είχε διατελέσει συνεργάτης και του Τάκη Λεμονή στις τελευταίες θητείες του στον Ολυμπιακό. Γυμναστής θα είναι ο Μάνος Σμπώκος, ο οποίος έχει εργαστεί και στην πρώτη ομάδα του Θρύλου, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Μάκης Βενιαμίν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άμεσα θα κλείσει και το θέμα του τιμ μάνατζερ, θέση που πρόκειται να αναλάβει ένα πρόσωπο – έκπληξη.

 

Το ρόστερ

Στο μεγαλύτερο μέρος του έχει συμπληρωθεί και το ρόστερ. Προφανώς, υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες η Σούπερ Λιγκ 2 θα ξεκινήσει στις 25-26 Σεπτεμβρίου. Η αξιολόγηση, όμως, που εδώ και μήνες γίνεται από τα στελέχη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, σε συνεργασία βέβαια με το επιτελείο της πρώτης ομάδας, εχει διαμορφώσει το 90% του ρόστερ. Από την περσινή Κ19 του Ολυμπιακού, όλα δείχνουν ότι… προάγονται στην ομάδα β’ οι Παπαδούδης, Νικόλης, Καράκουτης, Κίτσος, Κατσογιάννης, Λιάτσος, Τσέλιος, Σαπουντζής, Μαυρουδής, Χριστοφιλόπουλος, Προκοπίου, Κασέμι, Ντόι, Σταμούλης. 

Από δανεισμούς επιστρέφουν στο Ρέντη για να ενταχθούν στην ομάδα β’ οι Βοΐλης, Ξενιτίδης, Μαρίνος, Νίκολιτς και Κωστή. 

 

Μεταξύ Μαρτίνς και Ιμπαγάσα

Στο σημείο αυτό ξεκινά η σύνδεση της δεύτερης με την πρώτη ομάδα. Σκοπός του Ολυμπιακού β’ είναι να αναδείξει ποδοσφαιριστές, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής. Και αυτό αφορά και την πρώτη ομάδα. Παίκτες, δηλαδή, που δεν θα βρίσκουν χρόνο στους πρωταθλητές, θα πηγαίνουν στη β’ ομάδα κυρίως για αγώνες.

Μονάδες όπως ο Αποστολόπουλος, ο Σουρλής, ο Καλογερόπουλος, ο Αλγκασίμ Μπα, ακόμα και ο Αγκιμπού Καμαρά, θα προπονούνται βέβαια με την πρώτη ομάδα, αλλά εάν δεν αγωνίζονται σε αυτή, θα εντάσσονται στη β’ για να την ενισχύουν σε αγώνες.

Κάτι ανάλογο θα γίνει πιθανότατα και με τον Τζολάκη, εφόσον γίνει το προφανές και ο Βατσλίκ πάρει τα… γάντια και το ρόλο του Ζοσέ Σα.