Ολόκληρη η συνέντευξη του Πιέρ Κούντε στον «Κόκκινο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ»!

 

Η δεύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού παραπέμπει στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος… γάμου. Ο Πιέρ Κούντε έπιασε λιμάνι πριν από μόλις δέκα ημέρες, αν και θα μπορούσε αυτό να έχει συμβεί πριν από τρία χρόνια. Τότε που ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδίαζε την πρώτη εκδοχή του δικού του Ολυμπιακού. Και είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Καμερουνέζου χαφ, ο οποίος προερχόταν από μια εξαιρετική σεζόν με την Γρανάδα, ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τελικά, η Μάιντς προσέφερε 7,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να στραφούν στη λύση του Γκιγιέρμε. 

Παρόλα αυτά, εκείνη η ιστορία άναψε τη… σπίθα. Ο Ολυμπιακός επανήλθε, ο Κούντε αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόκληση και μέσω του «Κ.Π.» κάνει λόγο για πεπρωμένο.

Ο 25χρονος μέσος αποκαλύπτεται, στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο:

«Πριν πάω στην Μάιντς, το καλοκαίρι του 2018, είχα την ευκαιρία να έρθω στον Ολυμπιακό. Υπήρχε επίσημο ενδιαφέρον και το γνώριζα. Αλλά δεν ήταν μόνο στο χέρι μου η απόφαση για τη μεταγραφή. Δεν είχα τη δύναμη, τότε, για να κάνω εγώ την επιλογή. Πριν από λίγες εβδομάδες, όμως, μόλις ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, κατάλαβα ότι αυτή η ομάδα είναι το πεπρωμένο μου. Κάτι μου έλεγε ότι πρέπει να γίνω μέλος αυτής της οικογένειας. Και αμέσως είπα ότι θα κάνω τα πάντα, ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνει η μεταγραφή. Ευτυχώς, τα κατάφερα. Και τώρα βρίσκομαι απέναντί σας έχοντας τελειώσει την προπόνηση με αυτή την ομάδα».

«Τιμή μου αυτή η φανέλα»

 

Ποιες είναι, όμως, οι πρώτες εντυπώσεις του Κούντε από την παρουσία του στους πρωταθλητές Ελλάδας; Πώς νιώθει τώρα, που εκπληρώνει το… πεπρωμένο του; 

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Είναι ένας πολύ μεγάλος Σύλλογος και νιώθω τυχερός που έχω την τιμή να φοράω αυτή τη φανέλα. 

Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Η προετοιμασία μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι εγώ δουλεύω πολύ σκληρά για να είμαι πανέτοιμος και να βοηθήσω την ομάδα με την ποιότητά μου».

 

«Από τις διασημότερες ομάδες στην Ευρώπη!»

 

Τι γνώριζε ο Καμερουνέζος άσος από τον Ολυμπιακό, προτού φορέσει τα ερυθρόλευκα; Ο ίδιος εξηγεί και δείχνει πολύ καλά ενημερωμένος:

«Φυσικά και γνώριζα τον Ολυμπιακό. Τον είχα παρακολουθήσει σε πολλούς αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μια από της πιο διάσημες στην Ευρώπη.

Είναι τεράστιο μέγεθος, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα 18 φορές τα τελευταία 20 χρόνια, έχει συνολικά 46 πρωταθλήματα, παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Υπάρχει πάντα η πίεση των υψηλών στόχων, αλλά όλοι δουλεύουμε σωστά και επαγγελματικά για να είμαστε πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

 

«Να κυνηγήσεις το όνειρό σου!»

 

Πώς έφτασε το παιδάκι από την Λίμπε, να κάνει πράξη ένα – ένα τα όνειρά του; Διηγείται ο Κούντε:

«Η γενέτειρά μου, η Λίμπε, στο Καμερούν, είναι μια πολύ φιλική πόλη, με πολύ ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Υπάρχει η δυνατότητα για τα παιδιά, εκεί, να κάνουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στο δημοτικό σχολείο. Εκεί με είδαν οι άνθρωποι από την Ακαδημία μιας ομάδας της πόλης και ξεκίνησα να παίζω στα κλιμάκια και να συμμετέχω σε εθνικά πρωταθλήματα στο Καμερούν. 

Όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα U17, είπα στον εαυτό μου: “Να, αυτό είναι το όνειρό σου και πρέπει να το κυνηγήσεις”. Και τώρα βρίσκομαι στον Ολυμπιακό».

 

Κίνητρο ο Μακούν

 

Όσο για τα πρότυπα από το Καμερούν; Η κουβέντα πηγαίνει και σε έναν πρώην παίκτη του Θρύλου: Μου άρεσαν πολλοί συμπατριώτες μου, όπως ο Αλεξ Σονγκ και ο Ζαν Μακούν. Βεβαίως, γνωρίζω ότι ο Μακούν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά διάβασα μια συνέντευξη που είχε δώσει και είχε μιλήσει με ενθουσιασμό για την ομάδα. Είχε πει ότι το Καμερούν… βγάζει πολύ καλούς χαφ και θέλω να επιβεβαιώσω τα λόγια του. Θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω».

 

«Μπορώ να σας εκπλήξω!»

 

Σίγουρος για τον εαυτό του και για τα όσα είναι σε θέση να προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Κούντε προαναγγέλλει… εκπλήξεις. Και ζητά να έχουμε ανοιχτό μυαλό όταν τον παρακολουθούμε:

«Μπορείτε να περιμένετε πολλά από εμένα. Προσπαθώ να εκπλήσσω συνεχώς τους γύρω μου. Σπρώχνω κάθε μέρα τον εαυτό μου στα όρια. Μπορείτε να περιμένετε γκολ από εμένα, μου αρέσει να σκοράρω, να κλέβω την μπάλα, να μοιράζω ασίστ. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι να έχετε ανοιχτό το μυαλό σας, γιατί μπορώ να σας εκπλήξω»!

 

«Να δικαιώσω τον προπονητή»

 

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του Μαρτίνς στον Κουντέ; Αποκαλύπτει ο 25χρονος άσος: «Ο προπονητής μου είπε ότι εκτιμά και εμπιστεύεται την ποιότητά μου. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την πρώτη συζήτηση που είχα μαζί του, από το πόσο πιστεύει σε εμένα και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για να τον δικαιώσω. 

Στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ηταν η πρώτη φορά που έπαιξα δεξιός χαφ, αλλά είμαι έτοιμος να αναλάβω οποιονδήποτε ρόλο μου ζητηθεί. Θα είναι η πρώτη φορά για εμένα, εάν καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου».

 

 

«Να ανταποδώσωτ ην αγάπη τους!»

 

Μπορεί να συμπληρώνει μόλις ένα δεκαήμερο ως παίκτης του Θρύλου, αλλά έχει προλάβει να εισπράξει πολύ μεγάλες δόσεις αγάπης από τους φιλάθλους. Αυτό είναι το μήνυμα του Κούντε προς τον λαό του Θρύλου: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Ολυμπιακού για την αγάπη που μου έχουν δείξει. Βρίσκομαι μόλις λίγες μέρες στην ομάδα, αλλά έχω δεχθεί πάρα πολλά μηνύματα αγάπης. Με έκαναν να νιώσω από την πρώτη στιγμή άνετα στο νέο περιβάλλον. Τους υπόσχομαι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά για να ανταποδώσω την αγάπη τους». 

 

Η πρώτη περιπέτεια στην Ισπανία

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία πίσω από την μετακίνηση του Κούντε στην Ευρώπη και η πρώτη περιπέτεια στην Ισπανία: «Όταν έπαιζα στην Λίμπε και ήμουν μέλος της Εθνικής U17 του Καμερούν, μας παρακολουθούσαν σκάουτ από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Με είδαν από την Ισπανία και με επέλεξαν για να ταξιδέψω εκεί. 

Αρχικά, δεν είχα το δικαίωμα να αγωνιστώ, λόγω κάποιων κανονισμών που ίσχυαν για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να μείνω έξι μήνες εκτός δράσης. Δεν ήταν εύκολ για εμένα. Τελικά βρέθηκε λύση να ξεκινήσω από την 5η Κατηγορία της Ισπανίας και μόλις ενηλικιώθηκα απέκτησα το δικαίωμα να ανελιχθώ. Με είδαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, εντάχθηκα στην ομάδα Νέων και μετά στη β’ ομάδα. Ακολούθησε μια σεζόν στην  Γρανάδα και μετά η μεταγραφή στην Μάιντς.

Στην Ακαδημία της Ατλέτικο ήμασταν πολλοί ξένοι παίκτες. Έμενα στο ίδιο δωμάτιο με έναν άλλον Καμερουνέζο και γενικότερα το οικογενειακό κλίμα με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ». 

Οι σπουδές, η οικογένεια και η Αθήνα

 

Πώς είναι ο Πιέρ εκτός γηπέδου; Με τι έχει ασχοληθεί και πώς περιμένει τη ζωή στην Ελλάδα; Ο ίδιος εξηγεί:

«Μιλάω τρεις γλώσσες: Αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, καθώς και γερμανικά σε ένα επίπεδο. Μπορώ, λοιπόν, να γίνω και μεταφραστής. Είχα ξεκινήσει να σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων στο κολέγιο και θέλω να το συνεχίσω και στο Πανεπιστήμιο. 

Η οικογένεια δεν είναι κοντά μου. Οπότε περνάω πολύ χρόνο επικοινωνώντας μαζί τους. Ειδικά τώρα, που βρισκόμαστε στην Αυστρία, σε εκείνους αφιερώνω τον ελεύθερο χρόνο μου. Ευτυχώς, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους καθημερινά, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Περιμένω και την σύντροφό μου να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, μόλις επιστρέψουμε από την προετοιμασία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα την ευκαιρία να δω την Αθήνα. Δεν πρόλαβα να περιηγηθώ. Έφτασα εκεί μόλις δυο μέρες πριν φύγουμε για την Αυστρία. Έχω, όμως, πολλούς φίλους που έρχονταν στην Ελλάδα για χρόνια και μου είπαν ότι θα είναι απίστευτο που θα ζήσω εκεί. Έχω δει εκπληκτικά μέρη σε φωτογραφίες και ξέρω ότι οι Έλληνες απολαμβάνετε το ποδόσφαιρο. Θα είναι, λοιπόν, υπέροχο να βιώσω αυτόν τον συνδυασμό».