Οι διάβολοι δεν φορούσαν… κόκκινα. Δεν φορούσαν ούτε… Prada! Φορούσαν όμως ιταλικά ρούχα. Για την ακρίβεια φορούσαν τα άσπρα και τα μπλε της «σκουάντρα ατζούρα»! Η υπέροχη ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι νίκησε 2-1 τους «κόκκινους διαβόλους» του Βελγίου στο συναρπαστικό προημιτελικό του Μονάχου και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου την περίμενε η Ισπανία.

Η Ιταλία προηγήθηκε στο 31΄με τον Μπαρέλα που με υπομονή, επιμονή και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά έμεινε όρθιος κόντρα σε όλη την άμυνα του Βελγίου και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουρτουά! Στο 44΄ο Ινσίνιε έγραψε το 2-0 με την κίνηση και την εκτέλεση… σήμα κατατεθέν του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Λουκάκου μείωσε σε 2-1 με πέναλτι που έκανε το Ντι Λορέντσο στον 19χρονο Ντοκού που έπαιξε στη θέση του λαβωμένου Αζάρ και έμοιαζε με τον άσο της Ρεάλ στα… καλύτερά του της Τσέλσι!

Το Βέλγιο πίεσε στο β΄μέρος για το γκολ της ισοφάρισης, ο Λουκάκου έχασε ένα άχαστο, για να χαθεί το οποίο όμως συνέβαλε τα μέγιστα και ο εκπληκτικός Σπινατσόλα που λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο και δάκρυα στα μάτια, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά. Τουλάχιστον ας γλίτωσε τα χειρότερα. Το 2-1 έμεινε έως το τέλος και η Ιταλία πήρε μία σπουδαία, αλλά και δίκαιη πρόκριση.