Στην εθνική Αργετινής και στην εθνική Βραζιλίας είναι το Νο 10. Στην Ολλανδία είναι το «14». Σε πολλές ομάδες είναι το Νο 9. Αυτά είναι τα νούμερα που κουβαλούν στις πλάτες τους οι κορυφαίοι παίκτες των παραπάνω ομάδων, ενώ σε αρκετές άλλες οι θρυλικοί αριθμοί μπορεί να είναι και κάποιοι άλλοι που είναι μεγαλύτεροι από την μαθηματική αξία του στοιχείου. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτενεντ όμως και πέρα από κάθε άλλο αριθμό, είναι το Νο 7. Το εμβληματικό «7» που παραπέμπει στην έβδομη τέχνη της ομάδας. Ο αριθμός που στόλισε τις πλάτες μερικών τεράστιων αστέρων όχι μόνο της ομάδας, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Όποιος το φοράει, συγκρίνεται αυτόματα με τους προηγούμενους και η κληρονομιά είναι βαριά. Τόσο βαριά που έχει λυγίσει τεράστιους σταρ του αθλήματος. Το «7» για την Γιουνάιτεντ δεν παραπέμπει μόνο στον καλύτερο παίκτη, στο μεγάλο αστέρι της ομάδας, αλλά και στην εμπορική εικόνα του συλλόγου. Ο παίκτης με το «7» πρέπει να είναι σταρ και εκτός γηπέδων. Αυτήν την κληρονομιά θα κληθεί να συνεχίσει ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει το «7» από τον Έντινσον Καβάνι που φέτος… έσωσε τη φήμη του αριθμού μετά από χρόνια ατυχιών!

Τα πρώτα κεφάλαια του μυθικού αριθμού στην Γιουνάιτεντ άρχισε να τα γράφει ο Τζορτζ Μπεστ, ο… καλύτερος όλων! Ο Λι Σαρπ προσπάθησε μεταξύ άλλων να το κουβαλήσει, αλλά ο Μπράιαν Ρόμπσον ήταν αυτός που συνέχισε την παράδοση και έδωσε τη σκυτάλη στον Ερίκ Καντονά. Ο «Βασιλιάς Ερίκ» έγραψε τα επόμενα χρυσά κεφάλια, μεγαλουργώντας εντός και εκτός γηπέδων, συνδεόντας ξανά το «7» της Γιουνάιτεντ με την ποδοσφαιρική μαγεία. Η συνέχεια γράφτηκε από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που το εκτόξευσε ως «εμπορικό σύμβολο» με εκτυφλωτική λάμψη, ενώ και η προσφορά του στο γήπεδο ήταν τεράστια!

Μετά από τον Μπέκαμ ήταν η σειρά ενός νεαρού Πορτογάλου που άκουγε στο όνομα Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Κριστιάνο συνέχισε την παράδοση και το συνδύασε με γκολ και εμπορική αξία! Από εκεί και πέρα όμως, αρχίζουν τα… δύσκολα. Ο Μάικλ Όουεν που έφτασε στην Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια. ενώ ο Αντόνιο Βαλέντσια το φόρεσε μία χρονιά και το επέστρεψε στη διάθεση του συλλόγου αφού του ήταν πολύ… βαρύ, αλλά προσέφερε πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι. Η άφιξη του Άνχελ Ντι Μαρία εκτόξευσε τις προσδοκίες, αλλά ο Αργεντινός δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα (ανάλογα με το ταλέντο του) και μετά από έναν χρόνο πήγε στην Παρί. Ο Μέμφις Ντεπάι είχε όλα τα στοιχεία να πετύχει με το «7» στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά ούτε και αυτός τα κατάφερε! Ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό σκόρπισε η άφιξη του Αλέξις Σάντσες που έφτασε στην Γιουνάιτεντ με μυθικά ποσά, αφού ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Χιλιανός όμως δεν προσαρμόστηκε ποτέ και μετά από λίγο καιρό έφυγε και αυτός για την Ίντερ.

Ο Καβάνι που έφτασε πέρυσι το καλοκαίρι έσωσε την κατάσταση, αφού πέτυχε αρκετά γκολ τη σεζόν που μόλις τελείωσε. Τώρα θα το δώσει πιθανότατα στον Τζέιντον Σάντσο που φτάνει στην Γιουνάιτεντ για να δώσει συνέχεια στο μύθο. Να δούμε εάν θα τα καταφέρει…