Είναι ο νέος… Χάαλαντ; Μην είναι ο νέος… Βάρντι; Ο νέος… Μανέ και το νέο είδωλο του αφρικανικού ποδοσφαίρου;

Ο ίδιος ο Πάτσον Ντάκα πάντως αρνείται όλα αυτά τα προσωνύμια και τις ταμπέλες του «νέου» που κουβαλάει εδώ και αρκετά χρόνια και απαντάει με σιγουριά: «δεν είμαι τίποτα νέο, δεν είμαι κανένας νέος, είμαι ο Πάτσον Ντάκα και θέλω να γίνω η καλύτερη έκδοση, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου». Γιατί κουβαλάει όλα αυτές τις ταμπέλες ο 22χρονος στράικερ; «Νέος Χάαλαντ» είναι γιατί έσπασε όλα τα κοντέρ και τα ρεκόρ σκοραρίσματος με την Red Bull Σάλτσμπουργκ, την ομάδα στην οποία έγινε γνωστός ο Νορβηγός-μηχανή των γκολ της Ντόρτμουντ. «Νέος Βάρντι» γιατί από την Τετάρτη 30 Ιουνίου ο Πάτσον Ντάκα είναι και επίσημα παίκτης της Λέστερ!

Οι «αλεπούδες» κινήθηκαν γρήγορα και δυναμικά και πήραν τον επιθετικό από την Ζάμπια, για τον οποίο ενδιαφέρονταν όλος ο… καλός κόσμος! Η Λίβερπουλ τον παρακολουθούσε για αρκετό καιρό και φαινόταν να έχει το προβάδισμα για να συνεχίσει την παράδοση με παίκτες από την Σάλτσμπουργκ (πήρε τον Μανέ και τον Κεϊτά με… ενδιάμεσες στάσεις σε Σαουθάμπτον και Λειψία αντίστοιχα και τον Μιναμίνο με… απευθείας δρομολόγιο), η Άρσεναλ τον είχε επίσης πολύ ψηλά στη λίστα της, η Γιουνάιτεντ επίσης, όπως και αρκετές ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Και «νέος Μανέ» γιατί εκτός του ότι έγινε γνωστός στην Σάλτσμπουργκ, είναι Αφρικανός και ήδη το όνομά του φιγουράρει στις λίστες με τους κορυφαίους στράικερ της ηπείρου!

Η Λέστερ έδωσε περίπου 28εκ. ευρώ στην Σάλτσμπουργκ και εάν επιβεβαιώσει τις προοπτικές που έχει, τότε το ποσό αυτό σε λίγα χρόνια θα μοιάζει πολύ μικρό.