«Κάποιοι μπορεί να με είχατε απλώς ακουστά. Όλοι όμως, θα με γνωρίσετε πολύ καλά τις επόμενες ημέρες. Όχι μόνο θα με γνωρίσετε. Θα ταξιδέψετε μαζί μου. Κάποιοι θα με βρίσετε. Άλλοι πάλι, θα θέλετε να με φιλήσετε. Μερικοί από εσάς, θα αγοράσετε τα αντίγραφά μου. Αντίγραφα πιστά ή και λιγότερα πιστά, ίσως ψεύτικα. Τα συναισθήματα που θα σας προκαλέσω όμως, δεν θα είναι καθόλου ψεύτικα.

Είτε είναι η απόλυτη χαρά, είτε η λύπη, θα είναι πέρα για πέρα αληθινά. Σε κάποιες φάσεις θα παρακαλάτε να πιαστώ σαν ψάρι στα δίχτυα, σε άλλες φάσεις να χτυπάω στα δοκάρια ή να ταξιδεύω στο κενό μέχρι να σκοντάψω στις διαφημιστικές πινακίδες που είναι δίπλα από τις εστίες. Η τροχιά που θα παίρνω με κάθε κλωτσιά που θα δέχομαι υπομονετικά στο λαμπερό μου δέρμα, θα σας φαίνεται ένα μεγάλο ταξίδι σε άγνωστο προορισμό. Όποιος και εάν είναι ο προορισμός όμως, τα μάτια σας θα είναι κολλημένα πάνω μου. Εγώ θα είμαι ο οδηγός αυτού του ταξιδιού. Όχι μόνο στις 11 πόλεις της Ευρώπης, αλλά στα πέρατα των συναισθημάτων. Το ξέρω ότι το είχατε ανάγκη και θα βάλω τα δυνατά μου για να μην σας απογοητεύσω. Άλλωστε και εγώ ήμουν σε καραντίνα για περισσότερο από έναν χρόνο. Δημιουργήθηκα στα πιο σύγχρονα εργαστήρια για να σας ταξιδέψω. Τα αποκαλυπτήριά μου είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2019. Ήταν πολύ επίσημα και λαμπερά, αλλά να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε πολύ. Δεν είμαι φτιαγμένη για γκαλά. Είμαι φτιαγμένη για τα γήπεδα και περίμενα πως και πως τον Ιούνιο. Όπως ξέρετε πολύ καλά όμως, ο ιός και η πανδημία μας άλλαξε τα σχέδια, τις ζωές. Μας άλλαξε τα φώτα.

Έμεινα και εγώ σε καραντίνα για περισσότερο από έναν χρόνο. Ανυπομονούσα να μπω στο γήπεδο. Μπορεί να μην αποκλείσαμε ακόμα τον ιό, αλλά τώρα είμαστε σε καλύτερο στάδιο. Για αυτό βγήκα από την καραντίνα και είμαι έτοιμη να σας χαρίσω αυτά για τα οποία είμαι φτιαγμένη. Ξέρω ότι για έναν μήνα τα μάτια σας θα είναι κολλημένα πάνω μου. Η ευθύνη που έχω είναι μεγάλη, αλλά είμαι έτοιμη. Η καραντίνα μου στοίχισε όπως σε όλους, αλλά ελάτε μαζί μου σε ένα υπέροχο ταξίδι με εκπλήξεις, ανατροπές, χαρές, συγκίνηση, συναίσθημα. Ελάτε μαζί μου για να έχω περισσότερους λόγους να δικαιολογήσω τη φήμη μου, το χαϊδευτικό «στρογγυλή θεά» που μου έχετε κολλήσει και συγκινούμαι όταν το ακούω. Ελάτε να δικαιολογήσω και το όνομά μου.

Αχ, τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν έχω συστηθεί. Είμαι η μπάλα του Euro. Η Uniphoria. Το όνομά μου είναι σύνθεση των λέξεων ‘ενότητα’ και ‘ευφορία’. Ελάτε μαζί μου. Σας χρειάζομαι και με χρειάζεστε».

ΥΓ: Μη με βρίζετε πολύ. Να ξέρετε ότι πάω όπου με στέλνουν και χατίρια δεν κάνω σε κανέναν. Παρότι έχω και εγώ τις συμπάθειές μου.